Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Bendes stelen dure GPS-apparatuur van landbouwvoertuigen

Sinds 2019 is het aantal diefstallen van kostbare GPS-apparatuur uit landbouwvoertuigen flink toegenomen. Bij één van de getroffen bedrijven, een loonwerker uit Zwinderen in Drenthe, werden eind november twee GPS-schermen gestolen met een gezamenlijke waarde van zo’n 13.000 euro.

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 november 2020 demonteren twee mannen de zijkant van de schuur van het slachtoffer, waarna ze ervandoor gingen met de GPS-apparatuur van twee tractoren.

Oost-Europese bendes

Vermoedelijk zitten rondtrekkende Oost-Europese bendes achter de diefstallen. Zij doen uitvoerige voorverkenningen, soms zelfs met drones. Zodra ze weten wat er te halen valt, slaan ze toe. De gestolen apparatuur proberen ze wereldwijd te verkopen.
Vaak verblijven deze dieven tijdelijk in een budgethotel of op een vakantiepark. Ze gaan ’s avonds en ’s nachts aan het werk en keren pas de volgende ochtend terug. Overdag slapen ze meestal. Deze daders maken geregeld gebruik van huurauto’s met Nederlands kenteken.
Verblijft u zelf in een hotel of op een vakantiepark? Wees a.u.b. alert en waarschuw de politie als u iets niet vertrouwt.

Het bedrijf in Zwinderen dat in november werd getroffen Preloader
Het bedrijf in Zwinderen dat in november werd getroffen
Het bedrijf in Zwinderen dat in november werd getroffen Preloader

Dieven op uw erf?

Ziet u personen op uw erf die er niet thuishoren? Noteer signalementen en/of kentekens; mogelijk zijn dieven bezig met een voorverkenning. Hebt u het vermoeden dat er GPS-dieven op uw terrein zijn, bel direct 112.

Preventiesticker Preloader
Preventiesticker
Preventiesticker Preloader

Sticker ter beveiliging

Beschikt u zelf over landbouwvoertuigen met moderne apparatuur? Een speciaal hiervoor bedoelde sticker zou al kunnen helpen om dieven te ontmoedigen. Branche-organisatie Cumela geeft nog meer duidelijke tips om GPS-diefstallen te voorkomen:

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over de personen op de bewakingsbeelden?
Wie heeft informatie over mogelijke daders van de diefstallen van GPS-apparatuur? 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Om de in Zwinderen gedupeerde landbouwer een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar