Bestuurder rode Seat gezocht na overval veilinghuis

In een Zwols veilinghuis sloegen overvallers een vitrine in, waarna ze er met een aanzienlijke hoeveelheid sieraden vandoor gingen. Razendsnel politieoptreden zorgde ervoor dat even later vier mannen konden worden aangehouden. Daarmee is de zaak nog niet helemaal opgelost.

Vanaf het veilinghuis aan de Voorstraat, waar ze dinsdag 14 november 2023 rond 14.30 uur hun slag sloegen, gingen de daders er op een scooter vandoor. Vervolgens stapten ze in een Citroën C1. Die haalde de politie van de weg, waarna de aanhoudingen volgden. Twee verdachten komen uit Groningen, een uit Delfzijl en de vierde uit Schiedam.

Voorstraat in Zwolle, 14 november 2023 Preloader
Voorstraat in Zwolle, 14 november 2023
Voorstraat in Zwolle, 14 november 2023 Preloader

Tweede auto

Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk contact kan zijn geweest tussen de overvallers en een inzittende van een andere auto. Het is nog niet duidelijk of die persoon een mogelijk belangrijke getuige is of dat het hier om nog een verdachte gaat.

Rode Seat

De betreffende auto is vermoedelijk een rode Seat; mogelijk een Alteca of een model dat daarop lijkt. Heeft u die auto zien rijden in het centrum van Zwolle die dinsdagmiddag of beschikt u over beelden waar de Seat op staat? Neem alstublieft contact op met politie.
Ook als u weet wie in de rode Seat reed, hoort de politie heel graag van u. Was u die bestuurder en heeft u niets met de overval te maken, meld dat dan alstublieft ook. De politie wil u in dat geval graag als getuige spreken.

Vermoedelijk soortgelijke auto Preloader
Vermoedelijk soortgelijke auto
Vermoedelijk soortgelijke auto Preloader

Geef uw tip door

Contact opnemen met de politie kan op onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar