Agressieve overvaller vertrekt met lege handen

De overvaller die op 6 januari 2023 in Zwolle een sushi-afhaalrestaurant overviel, gedroeg zich agressief en opgefokt. Hij laadde zijn wapen door en sloeg er twee aanwezige jongens mee op het hoofd.

Op de bewakingsbeelden van de overval is te zien dat de dader eerst een minuut buiten had staan wachten, ogenschijnlijk kalm. Een en ander speelde zich af rond 21.30 uur die vrijdagavond.

Geen buit

Behalve medewerkers waren er ook wat bekenden van hen in de zaak aan de Dobbe. Zij wisten niet waar de kassa precies is of hoe die werkt. Uiteindelijk deed niemand de kassa voor hem open, waarop de overvaller zonder buit naar buiten rende.

De dader is vermoedelijk rond 20 jaar oud en heeft een lichte huidskleur en, volgens de slachtoffers, bruine of zwarte wenkbrauwen. Kijkt u alstublieft naar zijn postuur, zijn kleding en zijn manier van bewegen. Mogelijk ook zegt zijn gedrag iemand iets; de stemming van de overvaller leek als een blad aan een boom om te slaan.

Getuigenoproep

Waar de overvaller heen vluchtte en of hij mogelijk in de buurt een voertuig had staan, is niet bekend. Beschikt u over beelden van die avond van 6 januari waarop de jonge man mogelijk te zien is, hoort de politie heel graag van u. Uw materiaal direct uploaden kan via het online tipformulier.
Daarnaast zou de politie graag de twee personen willen spreken op de beelden hieronder. Dat gaat om een man die op zijn scooter zat te roken en om een jongen, met een bordeauxrode jas aan, die voor de sushi-zaak zijn fiets uit een rek pakte en vertrok. Beiden zouden belangrijke getuigen kunnen zijn.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over de overvaller?
  • Wie herkent (een van) de mogelijke getuigen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar