Bewoner verijdelt overval, bloedende dader op de vlucht

Op maandagochtend 2 november 2020 drong een agressieve overvaller de woning binnen van een echtpaar zestigers aan de Oerdijk in Lettele, vlak bij Deventer. Een belangrijk aanknopingspunt in deze zaak is dat de dader waarschijnlijk flinke snijwonden heeft opgelopen.

update
teaser-date

12-01-2021 21:19

Sinds de uitzending kwam er slechts één tip binnen. Beschikt u over andere informatie? Geef het alstublieft door!

Rond 03.45 uur die nacht van 1 op 2 november sloeg de nog onbekende man met veel kabaal een ruit in, waardoor de bewoners wakker werden. Het mannelijke slachtoffer ging fysiek de strijd aan en wist de dader de woning uit te werken voordat deze iets kon buitmaken.

Kenmerken dader

De overvaller had een wapen bij zich, maar heeft dat in de hectiek van de vechtpartij gelukkig niet gebruikt. Tijdens het politieonderzoek is bloed van de man aangetroffen op het gebroken glas en elders in de woning, wat erop duidt dat de dader gewond moet zijn geraakt. Mogelijk zegt dat iemand iets.
De bewoner heeft het gezicht van de overvaller niet kunnen zien, aangezien de man een helm op had. Wel is duidelijk dat de dader Nederlands sprak zonder accent en dat hij zo’n 1.75 a 1.80 meter lang is. Het slachtoffer schat hem tussen 20 en 35 jaar oud en weet te vertellen dat de man donkerkleurige kleding aanhad, waaronder een doorgestikte nylon jas met blokpatroon.

Help het onderzoek verder

Heeft u bewakings- of dashcambeelden van die vroege ochtend van 2 november 2020, uit de omgeving van de Oerdijk in Lettele, waarop mogelijk de overvaller te zien is? Meld het alstublieft en/of upload uw beelden via het online tipformulier.
Ook als u een vermoeden heeft wie de dader kan zijn, mogelijk aan de hand van de snijwonden die hij moet hebben opgelopen, komt de politie graag met u in contact.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Via de link hieronder kunt u het getroffen echtpaar een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar