Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Bewoonster en kinderen bedreigd door overvallers

De vrouw en jonge kinderen van profvoetballer Eran Zahavi zijn thuis op brute wijze overvallen door twee nog onbekende mannen. Terwijl Zahavi zelf onderweg was naar een wedstrijd, werd zijn gezin bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden achtergelaten.

De woningoverval vond plaats aan de Arenborg op zondagmiddag 9 mei 2021. Rond 14.50 uur belde een man aan die een TNT-polo droeg. Zodra de bewoonster opendeed, kwam een tweede man tevoorschijn – met een vuurwapen.

update
teaser-date

28-09-2021 21:53

Na de uitzending kwamen er zeven reacties binnen, maar daar lijkt de gouden tip nog niet bij te zitten. Meer informatie blijft welkom.

Bedreiging en mishandeling

Volkskrant van 18 september 2021 Preloader
Volkskrant van 18 september 2021
Volkskrant van 18 september 2021 Preloader

De overvallers eisten allerlei sieraden en horloges en gingen daarbij erg ruw te werk. Ze bedreigden en sloegen de vrouw en knipten wat van haar haar af. Zelfs kreeg een van de jonge kinderen het vuurwapen op zich gericht. De mannen vertrokken pas nadat ze de bewoonster en de kinderen hadden vastgebonden.

Signalementen daders

Er is een aantal sporen en bewakingsbeelden waarmee u de politie kunt helpen. Daarnaast heeft de politie compositietekeningen kunnen maken van de twee overvallers. Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie deze mannen kunnen zijn.

Compositietekeningen van de overvallers Preloader
Compositietekeningen van de overvallers
Compositietekeningen van de overvallers Preloader

Beiden worden rond 20 jaar oud geschat en tussen 1.65 en 1.70 meter lang. De man met de TNT-polo had daaroverheen een zwarte jas aan en kwam op de bewoonster wat nerveus over. De andere man, degene met het vuurwapen, gedroeg zich agressiever. Hij heeft zwart, krullend haar en droeg een olijfgroene jas met capuchon. Het lichtblauwe mondmasker  dat hij op had bleef in de woning achter, maar heeft nog niet geleid tot het kunnen achterhalen van zijn identiteit.

Fietsende mannen

Op verschillende camerabeelden uit de omgeving zijn twee fietsende mannen te zien; hoogstwaarschijnlijk de overvallers. Zij reden daar in Buitenveldert over onder meer de Nederhoven, de Roffart en de Van Boshuizenstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent (een van) de mannen op de beelden?

Hun fietsen heeft het tweetal achtergelaten in de straat Ter Boede. Hopelijk kan iemand deze in verband brengen met de overvallers. Het gaat om een zwarte B-Twin City Bike, van Décathlon, en om een blauwe Giant met een zilverkleurige bagagedrager.

Aanzienlijke buit

De overvallers maakten diverse sieraden en een bedrag aan contant geld buit. Ook drie Rolex-horloges namen ze mee, waaronder een Oyster Perpetual met ijsblauwe wijzerplaat.
Ook verschillende aankoop- en garantiebewijzen namen ze mee, vermoedelijk met het idee om doorverkoop makkelijker te maken. Ziet u de getoonde spullen ergens te koop aangeboden, geef het alstublieft direct door aan de politie.

Een deel van de buitgemaakte kostbaarheden Preloader
Een deel van de buitgemaakte kostbaarheden
Een deel van de buitgemaakte kostbaarheden Preloader

Help de politie

  • Wie herkent (een van) de fietsende mannen op de bewakingsbeelden?
  • Wie weet wie op zondag 9 mei over de B-Twin- en/of de Giant-fiets beschikte(n)?
  • Waar zijn de gestolen horloges en sieraden nu?
  • Wie heeft informatie over de woningoverval aan de Arenborg? Heeft u er misschien iemand over horen praten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar