Brandstichting Covid-teststraat en geweld tegen politie

Opsporing Verzocht Preloader

De politie maakt camerabeelden openbaar van een incident dat veel stof deed opwaaien: het in brand steken op zaterdag 23 januari 2021 van een Covid-teststraat op Urk. Behalve naar de verdachten daarvan is de politie ook op zoek naar stenengooiers en naar een persoon die vuurwerk afstak in de richting van politiemensen.

update
teaser-date

16-02-2021 22:01

Mede dankzij uw tips zijn er ontwikkelingen in deze zaak! Op dinsdagochtend 16 februari zijn er twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting bij de Covid-Teststraat. Het gaat om een 20-jarige man uit Urk en een 16-jarige jongen uit Emmeloord. Eerder hield de politie al een 21-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek gaat verder.Ook kwamen er zo'n tien andere tips binnen over het geweld tegen de politie.


Twee op het oog jonge mannen werden gefilmd die avond, toen ze rond 21.15 uur brand stichtten in de bouwkeet die door de GGD als teststraat werd ingezet. Ze leken hun best te doen zich in hun hoodies te verstoppen. Neem contact op met de politie als u weet of vermoedt wie deze twee verdachten zijn.

Stenengooiers

Terwijl de verdachten bezig waren en de brand om zich heen begon te grijpen, heeft een groepje jongeren een tijdje staan kijken. Met deze belangrijke getuigen wil de politie nog graag spreken.
Hetzelfde geldt voor een ánder groepje, maar dan in de hoedanigheid van verdachten. Een aantal personen gooide stenen naar een politiewagen. Een hondengeleider stond bij die auto en liep gevaar en ín de auto zat een politiehond. Uw tips over de stenengooiers zijn zeer welkom.

Vuurwerk naar politie

De sfeer was grimmig op Urk die zaterdagavond. Veel mensen, hoofdzakelijk jongeren, hebben zich crimineel misdragen en er is veel vernield. Een belangrijk incident waarvoor de politie uw aandacht nog vraagt, is het afsteken van vuurwerk – opzettelijk in de richting van politiemensen.
De persoon die hiervoor verantwoordelijk is, bleef buiten het zicht van de camera’s. Wel is een flink aantal mensen in beeld dat mogelijk iets van de dader gezien heeft of zou kunnen weten met wie die optrok. Meld je alsjeblieft als je informatie hebt die van belang kan zijn.

Help de politie

  • Wie herkent verdachten en/of getuigen op de camerabeelden?
  • Wie weet of vermoedt wie met stenen naar de politieauto gooiden?
  • Wie heeft informatie over de twee jong ogende mannen die brand stichtten in de Corona-teststraat van de GGD?
  • Wie weet of vermoedt wie vuurwerk doelbewust in de richting van politieagenten afstak?
  • Wie heeft nuttige informatie over betrokkenen bij de ongeregeldheden op Urk op zaterdag 23 januari, maar heeft nog niet met de politie gesproken?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar