Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Daders gefilmd van moord op Wisam Al-Abbasi (37)

Op vrijdagavond 23 juli 2021 werd de 37-jarige Wisam Al-Abbasi uit Capelle aan den IJssel neergeschoten. Dat gebeurde toen hij rond 23.20 uur zijn hond uitliet vlakbij zijn woning aan het Valeriusrondeel. Een paar uur later overleed Wisam in het ziekenhuis. De schutter vluchtte in een rode Renault Clio.

update
teaser-date

14-09-2021 21:37

Bijna twintig mensen namen na de uitzending contact op met de politie. Meer informatie over de daders en/of de auto blijft welkom.

De in Irak geboren Wisam had een eigen evenementenbureau, Iraqi Events. Hij organiseerde grote feesten waarvoor hij bekende Irakese artiesten naar Nederland liet komen. Zelf stond hij vaak achter de draaitafel en veel mensen kenden hem dan ook als DJ Wisam
Wisam woonde samen met zijn moeder en zijn hond, die hij liefkozend zijn zoontje noemde.

Mogelijke problemen

Mede door de coronacrisis had Wisam met zijn bedrijf een aantal schulden. Mogelijk ligt in moeilijkheden daaromtrent het motief voor zijn moord. De politie wil graag meer weten over mogelijke problemen die Wisam had, zowel zakelijk als privé.

Bewakingsbeelden

De dader is na het schieten ingestapt in een rode Renault Clio en is samen met de bestuurder weggereden. Die auto is zo’n vier kilometer verderop, aan de Burgemeester van Beresteijnlaan in Capelle, in brand gestoken.
De twee inzittenden, onder wie de vermoedelijke schutter, zijn na de brandstichting weggerend. Daarbij zijn ze door een camera vastgelegd. Beide mannen leken lichtkleurige kleding te dragen. Verderop is het tweetal overgestapt in een andere auto.

Toyota Yaris

De tweede vluchtauto is vermoedelijk een Toyota Yaris, met in elk geval op 23 juli een kapot rechter achterlicht. Die auto is op verschillende plaatsen in Capelle aan den IJssel gefilmd; voor het laatst in de richting van de A20. De Toyota Yaris is nog niet teruggevonden.

Clio vanuit Delft

De Renault Clio werd op 26 juni 2021 gestolen vanaf de Boeroestraat in Delft. Op de avond van de moord, bijna een maand later dus, is de auto vanuit de richting Delft naar Capelle aan den IJssel gereden. Mogelijk zegt dit iets over de daders.

Soortgelijke Renault Clio (links) en Toyota Yaris Preloader
Soortgelijke Renault Clio (links) en Toyota Yaris
Soortgelijke Renault Clio (links) en Toyota Yaris Preloader

Deel uw informatie

  • Wie heeft Wisam Al-Abbasi doodgeschoten?
  • Wie weet iets over het motief?
  • Waar is de Toyota Yaris op dit moment?
  • Waar is de rode Renault Clio geweest tussen 26 juni en 23 juli en wie beschikte er in die periode over?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar