Daders moordpoging nog op vrije voeten, politie vraagt uw hulp

Ruim een jaar geleden overleefde oud-voetballer Yassine Abdellaoui een aanslag op zijn leven. Ondanks intensief onderzoek heeft de politie nog geen verdachten kunnen aanhouden. Wel zijn er aanknopingspunten die hopelijk tot bruikbare tips leiden.

De recherche heeft sterke vermoedens dat de daders een ander slachtoffer voor ogen hadden. Er zijn geen aanwijzingen dat Abdellaoui een beoogd doelwit zou zijn.

Twee mannen op motorscooter

Op 6 februari, iets na 23.30 uur, liep het slachtoffer over de George Sliekerkade op IJburg, toen hij vanuit het niets werd beschoten. Hij werd in zijn been geraakt, waarna de twee daders ervandoor scheurden op een motorscooter.

update
teaser-date

24-04-2020 12:04

De politie heeft op 21 en 23 april 2020 twee verdachten aangehouden: een 19-jarige man uit Amsterdam en een man van 22 zonder vaste verblijfplaats. In belang van het onderzoek wordt geen verdere informatie gedeeld over deze verdachten of hun mogelijke rol bij het schietincident.

Liergouw in Noord

De motorscooter waarop de daders reden, is vermoedelijk gedumpt langs de Liergouw in Amsterdam-Noord. Langs dat betrekkelijk rustig weggetje werd, dicht bij het viaduct van de A10, een motorscooter gevonden waarvan de politie denkt dat het die van de daders is. De motorscooter was in zwart overgespoten, maar was oorspronkelijk rood.

Laat het weten als u zich herinnert dat u iemand daar heeft gezien met zo'n motorscooter. Ook hoort de politie heel graag van u als u de twee mannen hebt zien rijden op weg naar de Liergouw. Hun route vanaf de George Sliekerkade ging vermoedelijk over het Westelijk Haveneiland en een stuk over de S114. Bij P+R Zeeburg zouden ze dan rechtsaf de Schellingwouderbrug op zijn gereden om op de Liergouw te belanden.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de daders?
  • Wie heeft iets gezien van het achterlaten van de motorscooter?
  • Wie heeft aanvullende informatie over het schietincident op de Geroge Sliekerkade, ’s avonds laat op 6 februari 2019? 
    Een mogelijk geheugensteuntje is dat eerder die woensdagavond in Amsterdam zich een ander ernstig incident voltrok. Dat was rond 19.15 uur bij het gebouw van De Nederlandsche Bank aan het Westeinde. De politie schoot daar een verwarde man neer die omstanders en politiemensen met een wapen bedreigde.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar