Daders scheuren van de ene overval naar de andere

Twee overvallen vlak na elkaar in Almere Haven, door hoogstwaarschijnlijk dezelfde daders. Met een groot mes joegen ze op 22 oktober 2019 twee winkeliers en hun klanten de stuipen op het lijf.

update
teaser-date

03-03-2020 20:27

Bedankt voor de zes tips! Daar zat bruikbare informatie bij. Het rechercheteam gaat ermee aan de slag.

Van beide incidenten zijn er camerabeelden, net als van de gevaarlijke manier waarop de verdachten per scooter door een winkelgebied scheurden. De politie gaat ervan uit dat het bij allebei de overvallen om dezelfde twee jonge mannen gaat.

Mes en boodschappentas

Rond 09.45 uur die dinsdagochtend stormt een overvaller een telecomwinkel binnen aan de Meerstraat. Hij is in donkere kleding gehuld, heeft een blauwe boodschappentas bij zich en dreigt met een mes.

De alerte eigenaar kan zich op tijd verschansen en de enige aanwezige klant weet veilig naar buiten te komen. De overvaller schopt een aantal keer tegen de deur waarachter de eigenaar zit, maar vertrekt al snel – zonder buit – achterop de scooter bij zijn handlanger.

Geld uit de kassa

Hemelsbreed 250 meter verderop verschijnt het duo even later bij het Primera-filiaal aan de Marktgracht. Opnieuw blijft de bestuurder van de scooter buiten, terwijl de andere man de winkel in gaat.

De overvaller bedreigt met zijn mes de eigenares en dwingt haar een geldbedrag uit de kassa af te geven. Met dat geld in de blauwe boodschappentas springt hij weer op de scooter en verdwijnen de twee mannen uit het zicht.

Kenmerken daders

De overvaller en zijn handlanger hadden hun gezichten grotendeels bedekt, maar hopelijk herkent iemand hen.
De man die tweemaal met het mes dreigde, heeft een donkere huidskleur en is rond 1.85 meter lang. Hij is vermoedelijk nog jong, naar schatting tussen 17 en 20, en heeft een slank postuur. Aan zijn kleding viel niets echt op, behalve het Nike-logo op zijn handschoenen.

De tweede dader had een blauw regenjack aan en rode gympen met witte zolen. De scooter die hij vermoedelijk bestuurde, is door de politie teruggevonden; dat is een ‘Vespelini S’ van het merk La Souris.

Informatie doorgeven

De politie vermoedt dat onder Almeerse jongeren informatie rondgaat over de overvallers, maar dat nog niet alles met de politie is gedeeld. Weet jij iets, geef het dan alsjeblieft door. Dat mag ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om uw medeleven te betuigen aan de getroffen winkeliers, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar