Daders van brandstichting woning door camera’s vastgelegd

Twee mannen staken donderdag 14 mei 2020 in Silvolde een woning aan de Prins Bernhardstraat in brand. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het vuur snel om zich heen greep, terwijl binnen de bewoners lagen te slapen.

update
teaser-date

01-09-2020 21:06

De ruim dertig binnengekomen tips gingen met name over de jas van één van de daders. Maar wie zijn de mannen zelf? Het onderzoek gaat door.

Gelukkig werden de twee mannen op tijd wakker. Geholpen door buren en de brandweer slaagden zij erin de brand te blussen. De totale schade aan de woning wordt geschat rond 65.000 euro.

De schade aan de woning is zo’n 65.000 euro Preloader
De schade aan de woning is zo’n 65.000 euro
De schade aan de woning is zo’n 65.000 euro Preloader

Besmeurd met verf

Enkele maanden eerder, op 7 februari, kregen de bewoners ook al te maken met een incident. Die dag werden hun auto’s en de voordeur besmeurd met verf. In de struiken bij het Snippenhof werden twee verfblikken en een jack teruggevonden. Ook stonden in de goot bij de woning twee drinkflessen met daarin een grijze, verfachtige substantie. De inhoud van de blikken en de flessen komt overeen met de verf waarmee de woning en de auto’s waren besmeurd.
Wie herkent het Running Gear jack – mogelijk in combinatie met de drinkflessen en/of de Hammerite-verfblikken?

Bewakingsbeelden

Op de bewakingsbeelden van 14 mei zijn de twee brandstichters te zien. Ze droegen beiden lichtkleurige kleding. Eén van hen had een jas aan met daarop een opvallend logo op de schouder.
Verder is te zien dat rond 02.45 uur een auto voorbij het brandende huis aan de Prins Bernhardstraat reed; mogelijk is dit een belangrijke getuige. Reed u daar in die auto of weet u wie dat kan zijn, neem alstublieft contact op.

Motief onbekend

De politie houdt rekening met een verband tussen de twee incidenten. Het motief van de daders is echter onbekend. Uit onderzoek is gebleken dat de bewoners op geen enkele manier criminele contacten hebben of betrokken zijn bij conflicten.

Help het onderzoek verder

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de daders en/of beide incidenten.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Via de link hieronder kunt u de getroffen bewoners een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar