Dakloze Pool (40) overleden na ernstige mishandeling

Beloning € 15.000

De 40-jarige Krzysztof Malinowski werd op maandagmiddag 24 augustus 2020 zwaargewond aangetroffen bij de Sloterpas in Amsterdam. De Pool had veel verwondingen die het gevolg waren van grof geweld. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

update
teaser-date

15-12-2020 20:39

Op maandag 14 december heeft de recherche een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Net als het slachtoffer is hij van Poolse afkomst. Het onderzoek gaat door.

Meer personen betrokken

Op 19 november 2020 is een 38-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Malinowski. Deze man is van Poolse komaf en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De politie vermoedt echter dat er nog meer personen bij Malinowksi’s dood betrokken zijn geweest.

Zwervend bestaan

Krzysztof Malinowski werd in 1979 geboren in Polen. Op zoek naar een beter leven in Nederland, liet hij zijn zoon en ouders in zijn geboorteland achter. Mede door de Corona-uitbraak had Malinowski moeite met het vinden van werk en leidde hij in Amsterdam een zwervend bestaan.
 

Krzysztof Malinowski Preloader
Krzysztof Malinowski
Krzysztof Malinowski Preloader

De Pool leefde onder meer in tentjes rondom de boorden van de Sloterplas, tussen de oever en het Christoffel Plantijnpad. Hij maakte deel uit van een groep Poolse daklozen in de stad. Vanwege een gebroken been, liep Malinowski sinds enkele maanden op krukken.

Vier personen op de Dam

De politie komt graag in contact met specifiek drie mannen. Dit drietal, dat is vastgelegd op camerabeelden op de Dam in Amsterdam, zou mogelijk meer kunnen weten over wat er met het slachtoffer is gebeurd. Bent u één van hen of weet u wie de mannen zijn? Neem alstublieft contact op met de politie.

Op de beelden is ook te zien dat een persoon in een witte capuchonjas met een selfiestick langs het groepje loopt terwijl hij of zij vermoedelijk foto’s maakt of filmt. Met deze persoon wil de politie graag in contact komen.

Help het onderzoek verder

Neem alstublieft contact op als u over informatie beschikt die van belang kan zijn voor het onderzoek.

  • Wat is er met Krzysztof Malinowski gebeurd en waarom?
  • Wie is verantwoordelijk voor Malinowski’s dood?
  • Wie zijn de personen op de camerabeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

U kunt via onderstaande link Krzysztofs nabestaanden een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar