Dief slaat grote slag in juwelierszaak

Een vingervlugge dief sloeg op 14 februari 2020 zijn slag bij een juwelier aan het Marktplein in Hoofddorp. Hij maakte voor zo’n 18.000 euro aan sieraden buit, maar gelukkig is dat op beeld vastgelegd.

update
teaser-date

14-07-2020 20:05

Sinds de uitzending zijn er 3 tips binnengekomen, bedankt. Blijf naar de man uitkijken! Mogelijk slaat hij ook op andere plekken toe.

De man kwam zogenaamd een mooie armband uitkiezen voor zijn vrouw. Nadat een medewerker hem wat exemplaren had laten zien, zei hij dat hij even wilde overleggen en begon hij te bellen. Op een onbewaakt moment bleek echter waarvoor hij écht was gekomen.

Ruim 600 gram goud

In de juwelierszaak worden veel sieraden op een stoffen rol bevestigd. Handig om op te bergen en na uitrollen om aan klanten te tonen. De dief pakte uit een kastje ongezien twee van zulke rollen en stopte die weg onder zijn jas.
Hij liep naar buiten met 62 kettingen en 20 armbanden; in totaal ruim 600 gram aan gouden sieraden.

Help de politie

Wie herkent de dief en/of weet waar hij verblijft? Het is goed mogelijk dat hij zijn truc ook bij andere juweliers probeert. Tegen de medewerkers in Hoofddorp sprak de man een beetje Engels.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar