Diefstal postzakken bij Post-NL-depot

In korte tijd wordt vijf keer een lading post gestolen. Tussen eind maart en begin mei 2016 worden vanuit Almere, vijf keer partijen post gestolen vanuit het Post-NL-depot aan de Hopperzuigerstraat.

update

De rechercheurs waren blij met u: ze kregen 6 nuttige tips!

 

Bewakingscamera

Postbodes merken dat hun ingeladen fietstassen niet meer in het rek voor ze klaarstaan. Na twee van zulke diefstallen wordt een camera in het depot geïnstalleerd.

22 april 2016

Die registreert vrijdag 22 april een jongeman in een regenjack, en met een petje met een onbekend logo. 

25 april 2016

Drie dagen later is hij terug, met een andere jas, maar te herkennen aan zijn pet: nu is zijn gezicht beter te zien. 

27 april 2016

Op 27 april duikt een tweede postdief op. Ook deze jonge man heeft op de een of andere manier de code van het afgesloten depot weten te achterhalen.

29 april 2016

Vrijdag 29 april is hij terug, nu wordt er daadwerkelijk post gestolen. Hij haalt de volle fietstassen uit het rek en loopt er zo mee weg. Een half uur later krijgt hij hulp van de jongeman die we ook al eerder zagen, die draagt nu een andere pet. 

06 mei 2016

Op 6 mei wordt de laatste postdiefstal vastgelegd, er blijkt ook een derde man in het complot te zitten. Die blijkbaar goed doorheeft dat hij zijn gezicht niet moet tonen. Hij houdt er een postzak voor, wel is zijn opvallende broek goed te zien.

Toegangscodes

De codes om binnen te komen werden voortdurend veranderd door het Post-NL personeel, hoe zij daarover konden beschikken is nog altijd niet duidelijk.

  • pointer Wie (her)kent de dieven?
  • pointer Wie weet hoe de dieven aan de codes zijn gekomen? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar