DNA-spoor in moordzaak uit 1991

Aziz Muhammad (40) werd op 8 september 1991, aan de Spangesekade in Rotterdam, gevonden in de kofferbak van zijn eigen auto. Hij was met geweld om het leven gebracht. Dankzij een DNA-spoor hoopt de politie deze moordzaak alsnog op te lossen.

Door de hevigheid van Aziz’ verwondingen en het feit dat zijn lichaam in Aziz’ eigen auto naar de Spangesekade is vervoerd, denkt de politie dat er meerdere personen bij zijn dood betrokken moeten zijn geweest.

update
teaser-date

03-12-2019 20:36

Op dinsdag 3 december heeft de politie een 72-jarige Rotterdammer aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Aziz Muhammad.

Het leven van Aziz Muhammad

Aziz Muhammad komt in 1985 naar Nederland vanuit zijn geboorteland Pakistan. Daar heeft hij een vrouw en vijf kinderen. Hij droomt ervan om zijn familie een beter leven te geven.

Aziz Muhammad Preloader
Aziz Muhammad
Aziz Muhammad Preloader

Hij verblijft de eerste jaren illegaal in Nederland. Aziz werkt als meubel-stoffeerder op verschillende locaties in Rotterdam, waaronder in de Beijerlandsestraat, en woont afwisselend bij familie en vrienden in diezelfde stad.

Schijnhuwelijk

Ondanks zijn Pakistaanse huwelijk trouwt Aziz in 1988 met een Nederlandse vrouw. Het is een schijnhuwelijk: hij betaalt haar 12.000 gulden in ruil voor het ja-woord.
Sindsdien verblijft Aziz legaal in Nederland. Maar ook al staat hij op het adres van zijn ‘echtgenote’ ingeschreven in de wijk Zevenkamp, hij woont nog steeds bij familie en vrienden.

“Ik ben een heel goede oom kwijt. Ik mis hem heel erg. Nog steeds.”

Neef van slachtoffer

7 september 1991

Op zijn laatste zaterdag werkt Aziz samen met zijn neef in de meubelstoffeerderij. Na hun werkdag eten ze bij een familielid aan de Haringpakkersstraat. Wanneer Aziz later die avond vertrekt, zegt hij dat hij nog even bij zijn Nederlandse vrouw langs gaat. Daarna zou hij doorrijden naar een feest bij de Pakistaanse ambassade in Den Haag, maar daar is hij nooit aangekomen.

Toyota Corolla

De volgende middag, zondag 8 september 1991, vindt een wandelaar het lichaam van Aziz Muhammad. Het ligt in de kofferbak van zijn eigen Toyota Corolla, die geparkeerd staat aan de Spangesekade.

De 40-jarige Pakistaan blijkt zwaar te zijn mishandeld en is overleden aan zijn verwondingen. Aziz is vastgebonden met een oranje touw.

DNA-spoor

Het touw en andere sporen zijn met de nieuwste technieken onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dat heeft een DNA-profiel opgeleverd, vermoedelijk van de dader.

Touw, cold case Aziz Muhammad Preloader
Touw, cold case Aziz Muhammad
Touw, cold case Aziz Muhammad Preloader

Het profiel komt niet voor in de DNA-databank. De persoon die nu wordt gezocht, is dus waarschijnlijk nooit met politie en justitie in aanraking geweest voor een vergrijp waarvoor men DNA moet afstaan.

Aanhouding Nederlandse vrouw

De Nederlandse echtgenote van het slachtoffer werd kort na de moord in 1991 aangehouden. Zij ontkende iedere betrokkenheid bij Aziz’ dood en er was onvoldoende bewijs om haar te veroordelen. De vrouw is inmiddels overleden.

Help de politie bij deze cold case

  • Wie zijn in 1991 betrokken geweest bij de dood van Aziz Muhammad?
  • Wie had een reden om Aziz iets aan te willen doen?
  • Wie heeft informatie over het leven van Aziz die interessant kan zijn voor het politieonderzoek?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Een boodschap achterlaten voor de nabestaanden van Aziz Muhammad, kan via onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar