Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Drie verdachten van poging inbraak gefilmd

Drie mannen probeerden op 8 oktober 2018 een woning binnen te komen aan de Dijkmanshuizenstraat. Pech voor hun: de bewoonster was thuis én ze zijn door meerdere camera's vastgelegd.

Rond 18:45 uur die maandagavond verschijnt eerst één man in beeld bij de centrale toegangsdeur van het appartementencomplex. Hij duwt met zijn achterwerk tegen de deur tot die opengaat. Vervolgens laat hij twee andere mannen het complex binnen.

Bewoonster thuis

Op camerabeelden is daarna te zien hoe de verdachten proberen een bepaalde woning binnen te dringen. Ze gebruiken daarbij vermoedelijk een zogenoemde ‘slotentrekker’ of een kleine accuboormachine.

Waar de mannen kennelijk niet op hadden gerekend, is dat de bewoonster op dat moment thuis is. Zij hoort dat er aan het slot wordt gerommeld, waarop ze een paar keer op de voordeur bonkt. Daarvan lijken de verdachten nogal te schrikken, want ze gaan er direct vandoor.

Kenmerken

Verdachte 1 Preloader
Verdachte 1
Verdachte 1 Preloader

Alledrie de verdachten hebben een normaal postuur en een lichte of licht getinte huidskleur.
De man die als eerste de centrale hal binnenkwam, droeg een donkerkleurig broek en een legergroene, gewatteerde jas met daaronder een trui of vest met een zwarte capuchon. Hij had zwarte gympen aan met witte zolen.

Verdachte 2 Preloader
Verdachte 2
Verdachte 2 Preloader

Verdachte nummer 2 had een legergroen jack aan met capuchon over een vest of trui met zwarte capuchon. Verder droeg hij een donkerkleurige broek, zwarte schoenen en een donkere zonnebril.

Verdachte 3 Preloader
Verdachte 3
Verdachte 3 Preloader

De derde man die gefilmd is, droeg een donkerkleurige trainingsbroek met op de onderste helft van de pijpen een witte bies of streep. Hij had een donkergrijze of -grijsblauwe jas met capuchon aan en lichter grijze gympen.

Het drietal rende weg naar buiten via de inpandige parkeergarage. Ook daar zijn ze nog door camera's vastgelegd. Laat het weten als u hen herkent.

Help de politie

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar