Duidelijke beelden van brutale inbrekers

De politie is op zoek naar twee mannen die op dinsdag 10 maart 2020 op klaarlichte dag een inbraak pleegden. Dat deden ze tussen ongeveer 12.15 en 12.40 uur in een appartement aan de Prinsengracht in Amsterdam.

update
teaser-date

01-12-2020 20:35

Ondanks zes reacties zijn de inbrekers nog niet terecht. Meer informatie blijft welkom.

Een andere bewoner van het pand heeft de inbrekers gezien toen ze net de woning uit kwamen. Toen hij hen aansprak, kreeg hij een vloeistof in het gezicht gespoten, maar gelukkig raakte hij daarbij niet gewond.

Overhoop gehaald

Op camerabeelden uit de omgeving is te zien dat de twee mannen naar het pand aan de Prinsengracht lopen en zich er toegang verschaffen. Wanneer ze na enige tijd naar buiten komen, hebben ze een rolkoffer en een gitaartas bij zich.
De bewoonster meldde dat onder meer een laptop, een camera en wat contant geld zijn ontvreemd. Haar appartement was volledig overhoop gehaald, haar voordeur beschadigd en de twee sloten erop vernield.

Wie herkent de inbrekers?

Beide mannen hebben een lichte huidskleur en een normaal postuur. Laat het alstublieft weten als u een idee heeft wie zij zijn. Ze kwamen het pand aan de Prinsengracht vermoedelijk binnen door ‘flipperen’, aangezien er geen schade was aan de centrale toegangsdeur.

Help de politie

Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steunbetuiging

Via de link hieronder kunt u de getroffen bewoner een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar