Enorme schade door inbraken in muziekstudio’s

Er is in de afgelopen periode opvallend vaak ingebroken bij muziekstudio’s. Daarbij is al tweemaal voor enorme bedragen aan apparatuur gestolen. Ook werden waardevolle instrumenten en andere spullen meegenomen.

In de nacht van 11 op 12 maart 2023 kwamen de daders wel de hal binnen van een bedrijf aan de Beukenrodelaan in Doorn, maar het lukte daar niet om de studio in te komen. Een maand eerder had een studio-eigenaar in Benschop helaas minder geluk: uit zijn studio aan het Benedeneind Noordzijde verdween onder meer een flink aantal elektrische gitaren.

Bijzondere gitaren

De gestolen instrumenten hebben behalve een financiële vooral een heel emotionele waarde. Enkele bijzondere gitaren die werden meegenomen die nacht van 11 op 12 februari ziet u op de foto’s hieronder, met de serienummers erbij.
Denkt u te weten waar een of meer van de instrumenten kunnen zijn of zag u ze misschien ergens te koop aangeboden – wellicht online – geef dat dan alstublieft door aan de politie.

Kensington

Behalve de gitaren, waaronder vier stuks van de gitarist van de bekende Utrechtse band Kensington, maakten de daders in Benschop een grote hoeveelheid dure spullen buit. Op een lijst die op Facebook werd gepubliceerd ziet u onder meer microfoons en computerapparatuur. De totale schade bedraagt tienduizenden euro’s.

bekijk de lijst (Benschop)

Benedeneind Noordzijde in Benschop Preloader
Benedeneind Noordzijde in Benschop
Benedeneind Noordzijde in Benschop Preloader

Mogelijk voorkennis

In het Brabantse Hoogeloon sloopten inbrekers met grof geweld een raam van een muziekstudio. Eenmaal binnen daar aan de Breestraat namen ze meer dan tachtig kostbare microfoons mee met een gezamenlijke waarde van ongeveer drie ton.
Deze inbraak vond plaats in de vroege ochtend van dinsdag 14 maart 2023. De eigenaar vermoedt dat de daders voorkennis kunnen hebben gehad. Zij gingen doelgericht de opnamestudio in en maakten er de microfoons buit, maar hebben verder niets opengebroken.

bekijk de lijst (Hoogeloon)

Voorbeelden van gestolen microfoons Preloader
Voorbeelden van gestolen microfoons
Voorbeelden van gestolen microfoons Preloader

Tip de politie

Weet of vermoedt u waar (een deel) van de in Hoogeloon gestolen microfoons kunnen zijn, hoort de politie heel graag van u. Het is mogelijk dat ze ergens te koop worden aangeboden, bijvoorbeeld via een website. Ziet u daar iets van, meld dat dan alstublieft.

Upload uw beelden

Het is nog niet duidelijk of het één dadergroep is die achter de inbraken zit. Heeft u daar informatie over, neem dan alstublieft contact op met de politie. Al uw tips over een of meer van de inbraken zijn nog heel erg welkom. Iets doorgeven kan als u dat liever heeft ook anoniem.
Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving van een van de gedupeerde studio’s van de nacht van de betreffende inbraak, meld u zich dan alstublieft. Uw beelden direct naar de politie uploaden kan via het online tipformulier.

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar