Fietser (22) tegen achterhoofd geslagen met drankfles

Een 22-jarige fietser werd zondagnacht 26 januari 2020 ernstig mishandeld door twee jongens op een scooter. Het slachtoffer werd door hen van achteren belaagd en op zijn achterhoofd geslagen met een fles Bacardi Limon. Het geweld gebeurde rond 02.00 uur op de Lindelaan in Hoogland vlakbij Amersfoort.

Ze lieten het slachtoffer met zwaar letsel alleen op de Lindelaan achter. De politie houdt rekening met een willekeurige actie en hoopt dat iemand de verdachten en/of de scooter op de bewakingsbeelden herkent.

Verdachten op beeld

Op de beelden is de scooter met daarop de twee jonge verdachten niet alleen te zien, maar ook te horen. Vermoedelijk rijdt de scooter een kwartier na het geweldsincident nog door de Lindelaan, mogelijk omdat de verdachten willen kijken hoe het met het slachtoffer gaat. Op dat moment zit hij op de grond en krijgt hij hulp.

Bacardi Limon

Bacardi Limon is rum met een vleugje citroen. Het wordt veel gedronken in combinatie met cola of 7-up. Mogelijk hebben de daders dit die nacht gedronken of waren ze op een gelegenheid waar dit geschonken werd en hebben ze een fles meegenomen.

Park Schothorst Preloader
Park Schothorst
Park Schothorst Preloader

Jongeren

De Lindelaan ligt vlakbij park Schothorst, een groot park in Amersfoort. In de avond hangen hier veel jongeren rond; mogelijk hebben zij iets gezien of gehoord.
Door te bellen met Meld Misdaad Anoniem kan informatie ook anoniem worden doorgegeven. Uw naam wordt dan niet in het politiedossier geregistreerd.

Help de politie

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Weet of vermoedt u wie de verdachten zijn of heeft u informatie over het type scooter? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u het 22-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar