Follow-up: ontvoering in Charlois

De politie probeert nog altijd de onderste steen boven te krijgen in een onderzoek waarvoor al aandacht werd gevraagd in onze uitzending van 21 maart 2023. Een Rotterdamse familie werd, nu bijna een jaar geleden, slachtoffer van zowel een gewelddadige ontvoering als een gewapende woningoverval.

Een en ander voltrok zich op de late avond van 19 oktober 2022 en aan het begin van de erop volgende nacht. Na veel dreiging en geweld wisten de daders een Rolex-horloge buit te maken. De slachtoffers leven tot de dag van vandaag in angst.

Nieuwe aanknopingspunten

Er is een aantal tips doorgegeven over mogelijke verdachten, maar dat heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. Wel heeft de politie, na het terugvinden van de bestelbus die de ontvoerders gebruikten, een DNA-spoor kunnen veiligstellen.
Daarnaast richt het onderzoek zich inmiddels in belangrijke mate op de toedracht van de ontvoering van het destijds 28-jarige, mannelijke slachtoffer. Zijn cafébezoek die woensdagavond 19 oktober kan daarbij van groot belang zijn geweest.

Sommelsdijkstraat in de wijk Pendrecht Preloader
Sommelsdijkstraat in de wijk Pendrecht
Sommelsdijkstraat in de wijk Pendrecht Preloader

Café aan de Slinge

Voordat de 28-jarige Rotterdammer rond 23.00 uur onder dwang werd meegenomen vanaf de Sommelsdijkstraat, had hij daar vlakbij de avond doorgebracht in café Goofy aan de Slinge. Mogelijk kunt u zich die avond nog voor de geest halen omdat voetbalclub Excelsior die 19e oktober met 5-1 een bekerwedstrijd won van MVV.
Het slachtoffer zou daar in de kroeg of van buitenaf in de gaten kunnen zijn gehouden. Realiseert u zich nu dat u verdacht gedrag heeft gezien van een of meerdere personen, dan hoort de politie dat graag van u. Ook nog onbekende cafébezoekers die die avond met het latere slachtoffer hebben gesproken, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen.

Het café aan de Slinge Preloader
Bron: Google
Het café aan de Slinge
Het café aan de Slinge Preloader

Vertel wat u weet

Er is mogelijk over de ontvoering en/of de woningoverval gesproken door de daders of andere mensen die kennis over deze misdrijven hebben. Is u hiervan iets ter ore gekomen, geef het alstublieft door; dat kan ook anoniem.
Beschikt u, ondanks de verstreken tijd, nog over camerabeelden waarop iets belangrijks kan staan? Upload die alstublieft via het tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar