Forse schade na snelkraak juwelierszaak

Bij een snelkraak bij juwelierszaak Siebel, in Designer Outlet Roosendaal, richtte een groep criminelen voor tonnen schade aan. In de nacht van 28 februari op 1 maart  2022 bliezen ze rond 03.50 uur de toegangsdeur op met een explosief, waarna ze vitrines vernielden en zoveel mogelijk sieraden meenamen.

Neem contact op als u iets over de daders weet Preloader
Neem contact op als u iets over de daders weet
Neem contact op als u iets over de daders weet Preloader

De vier daders maakten gebruik van een rode Peugeot 107 en twee scooters. De auto is na de snelkraak achtergebleven op het terrein van het outletcenter.

update
teaser-date

12-04-2022 19:14

In de week na de uitzending kreeg de politie meer dan tien tips binnen. Die gingen onder meer over de kleding van de daders, maar er werd ook andere interessante informatie gedeeld. Het onderzoek loopt door.

Schade

In 1,5 minuut hebben de daders de complete inboedel van de juwelier vernield. Opvallend: enkele duurdere sieraden lieten ze liggen. Ook hebben ze tijdens hun vlucht verschillende ringen verloren, die later in de omgeving werden teruggevonden.

Daders

De daders droegen oranje handschoenen, hadden grote tassen bij zich en waren op één na allen gekleed in hetzelfde soort regenpak. Er zijn aanwijzingen dat de groep afkomstig is uit Noord-Holland.

Peugeot 107

De Peugeot 107 die door de daders is achtergelaten, is tussen vrijdag 17 en zondag 19 december 2021 gestolen vanaf de Bos en Lommerweg in Amsterdam. Ook de kentekenplaat bleek gestolen; dat was eind februari op de Socratesstraat in Amsterdam Nieuw-West.
Dankzij speciale apparatuur langs de snelweg weet de politie dat de Peugeot kort voor de plofkraak vanuit de richting Noord-Holland naar Roosendaal is gereden.

De gebruikte Peugeot was gestolen in Amsterdam Preloader
De gebruikte Peugeot was gestolen in Amsterdam
De gebruikte Peugeot was gestolen in Amsterdam Preloader

Help de politie

  • Wie zijn de daders?
  • Wie beschikte tussen half december en 1 maart over de Peugeot 107 of weet waar de auto mogelijk stond? 
  • Wie heeft die nacht iets bijzonders gezien bij Designer Outlet Roosendaal?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar