Forse toename vuurwerkgeweld; politie zoekt daders

Alleen al in Amsterdam zijn het afgelopen jaar meer dan 80 incidenten geweest waarbij zwaar vuurwerk werd gebruikt als explosief. Dat gebeurde onder meer bij aanslagen op horecazaken en winkels en bij plofkraken.

Het flitspoeder is interessant voor criminelen omdat ze daarmee zelfgemaakte bommen kunnen maken of andere explosieven voor criminele doeleinden.”

vuurwerkspecialist politie

Tabakszaak Bilderdijkstraat

Twee mannen lieten op donderdagochtend 4 augustus een explosief ontploffen bij een tabakszaak aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam? Wie herkent de twee verdachten?

DIRECT TIPPEN OVER TABAKSZAAK

Café In the City

In de nacht van 7 op 8 augustus plaatsten twee mannen een explosief bij de deur van café In the City aan het Kleine Gartmanplantsoen, vlakbij het Leidseplein in Amsterdam. Ze werden die nacht afgezet door een taxi. Wie zijn de daders?

TIP NU OVER café ‘IN THE CITY’

El Punto Latino

Op zaterdagochtend 10 september verscheen een man op een rode scooter bij café El Punto Latino aan de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij blies de deur op en vluchtte. Wie is hij? Een pakketbezorger die in de buurt stond, liep gehoorschade op.

TIPFORMULIER ‘EL PUNTO LATINO’

Hellevoetstraat in Rotterdam

Een man liet een explosief achter in de brievenbus van een appartementencomplex aan de Hellevoetstraat in Rotterdam. Het lukte hem en zijn maat niet om het te laten ontploffen. Later die nacht van 20 juli werd er nog op het appartement geschoten. Wie zijn de daders?

TIP NU DE ROTTERDAMSE POLITIE

Levensgevaarlijk

Uit ervaring weet de politie dat jongeren zwaar vuurwerk vaak thuis bewaren, soms gewoon onder hun bed. Hoe gevaarlijk dit kan zijn, testte het NFI in opdracht van de politie. Voorbeelden daarvan ziet u in de video bovenaan deze pagina.

Deel uw informatie

Heeft u informatie over een of meer van de incidenten en/of herkent u mogelijk (een aantal van) de verdachten? Meld het s.v.p. bij de politie op een van de onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ALGEMEEN TIPFORMULIER

Kijk ook eens naar