Geldlopers overvallen in en nabij Den Haag

Beloning € 10.000

Drie geldlopers in en nabij Den Haag werden in 2019 overvallen door vermoedelijk dezelfde dadergroep. Bij iedere overval was het doelwit een ING-geldautomaat in een Albert Heijn-filiaal. De daders sloegen toe op het moment dat een geldloper de automaat vulde.

update
teaser-date

28-01-2020 19:26

Sinds de uitzending kwamen er 20 tips binnen over deze groep overvallers. Het onderzoek is nog in volle gang. Meer informatie blijft welkom.

De politie vermoedt dat de drie overvallen zijn gepleegd door een dadergroep die in een wisselende samenstelling opereert.

Den Haag en Honselersdijk

Er zijn beelden van de overvallen op 14 mei, 9 september en 21 oktober 2019. De eerste is op het Parijsplein in Den Haag, de tweede in Honselersdijk en de derde op De Stede in Den Haag.

Voorkennis

De daders arriveren telkens in een auto, sprinten de winkel in en bedreigen vervolgens de geldloper en omstanders met vuurwapens. Opvallend is dat de mannen precies weten wanneer de geldloper op de diverse locaties zijn handelingen verricht.

De overvallers slaan in alle gevallen rond 09.00 uur toe, tijdens de 2e stop van de geldwagen van die dag, en staan zo’n half uur daarvoor bij de locatie te wachten. De politie gaat ervan uit dat de overvallers getipt zijn over procedures en werkwijzen en dat de dadergroep technische kennis moet hebben van de geldautomaten.

Gebruikte auto’s

Bij de overvallen waren de volgende auto’s betrokken: een zwarte Volkswagen Golf, een zwarte Seat Leon, een donkere BMW 3-serie en een Bordeaux-rode Renault Scenic. De politie komt graag met personen in contact die deze voertuigen herkennen of ergens hebben zien rijden.

Besmeurd geld

Bij de drie overvallen werd een aantal geldcassettes buitgemaakt. Het geld daarin is beveiligd: zodra zo’n cassette met geweld wordt opengemaakt, verspreidt zich een kleurstof over de biljetten.

Besmeurd geld Preloader
 
Besmeurd geld Preloader

Er is geprobeerd om een gedeelte van de buit via afstortautomaten van de Rabobank wit te wassen. Een ander, veel kleiner gedeelte is aangetroffen in gokkasten, voornamelijk in de Schilderswijk in Den Haag.

Help de politie

De Hoofdofficier van Justitie in Den Haag heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot aanhouding van de groep daders.
Uw informatie doorgeven kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Om een bericht te sturen aan (een van) de geldlopers, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar