Getuigenoproep rond moord op Cevat (58)

Bijna vier maanden na zijn dood is het onderzoek rond de moord op Rotterdammer Cevat (58) nog in volle gang. Dankzij bewakingscamera’s kan de politie inmiddels de uren voor zijn dood reconstrueren.

update
teaser-date

06-10-2020 22:22

Sinds de uitzending zijn er vijf tips binnengekomen. De rechercheurs ontvangen graag nog meer informatie. Tip de politie als u iets weet!

Hoewel er dinsdagochtend 29 september drie verdachten zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de moord, is de politie nog op zoek naar getuigen.

Moordonderzoek

De 58-jarige Cevat Preloader
Cevat (58)
De 58-jarige Cevat Preloader

Cevat liet op vrijdagavond 5 juni 2020 zijn hond uit op de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam toen hij werd neergeschoten door een man met een automatisch vuurwapen. Daarbij werd hij geraakt door meerdere kogels. Cevat overleed ter plekke voor de ogen van zijn vrouw.

Mogelijke betrokkenen

De afgelopen maanden heeft de politie tientallen uren bewakingsbeelden onderzocht. Daarop zijn personen te zien die bij de moord op 5 juni betrokken lijken, maar ook de Toyota Auris waarin de schutter reed. 

Schutter in Toyota Auris

De grijze Toyota Auris rijdt uren voor het schietincident door de wijk. Hierbij wordt het voertuig gefilmd in verschillende straten en ook bij de woning van Cevat. Nadat hij een tijdje uit beeld verdwijnt, verschijnt de Auris rond 20.45 uur weer in de wijk. Om exact 22.15 uur gaat het mis: de schutter stapt uit de Auris en schiet Cevat op de Clazina Kouwenbergzoom neer.

Autobrand

Toyota Auris in brand gestoken Preloader
De Toyota Auris werd na het schietincident in brand gestoken.
Toyota Auris in brand gestoken Preloader

Gestolen Auris

De Auris met kenteken HS-156-T blijkt op zaterdagavond 30 mei te zijn gestolen uit een parkeergarage aan de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen.

Beelden schutter en handlanger 

Vermoedelijk zijn de schutter en zijn handlanger die vrijdag 5 juni vaker van auto gewisseld. Daarbij maakten zij ook gebruik van een Opel Astra. Dit gebeurde tevens in de omgeving van de Akkerwinde in Capelle a/d IJssel. 
Beide personen zijn op beeld vastgelegd. Wat opvalt is dat de achterste man wat kleiner is en een rugzak lijkt te dragen. Heeft u de mannen daar gezien? Neem alstublieft contact op.

Ze maakten mogelijk ook gebruik van een Opel Astra Preloader
Ze maakten mogelijk ook gebruik van een Opel Astra.
Ze maakten mogelijk ook gebruik van een Opel Astra Preloader

Help de politie

Cevat was een bekende in het criminele circuit. De politie hoopt dat er mensen zijn die ook iets meer kunnen vertellen over zijn leven, contacten en/of mogelijke conflicten. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar