Gezin overvallen door nep-pakketbezorger

Op donderdag 18 maart werd in Amsterdam-Zuid een echtpaar overvallen. De twee overvallers dreigden daarbij zelfs de acht weken oude baby van de slachtoffers iets aan te doen.

update
teaser-date

11-05-2021 21:39

Veertien mensen hebben tips doorgegeven, dank daarvoor! Meer informatie over de overvallers blijft welkom. 

Het gebeurde die donderdag rond 06.45 uur in een appartementencomplex aan de Gaasterlandstraat. Eén van de overvallers deed zich daarbij voor als PostNL-bezorger. 

Vastgebonden en opgesloten

Zodra de bewoners de deur voor de ‘bezorger’ openden, stormden zowel hij als zijn handlanger naar binnen. Ze sloegen vervolgens de man des huizes en bedreigden hem en zijn echtgenote met een wapen.
Na een half uur verliet het tweetal de woning, waarbij ze onder andere een aantal waardevolle sieraden, designertassen en een Rolex-horloge meenamen. Het echtpaar lieten ze vastgebonden en opgesloten achter in de badkamer.

Signalement overvallers

Eén van de overvallers is zo’n 1.90 meter lang, leek eind twintig en heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft donkere ogen en droeg een zwart petje.
Zijn handlanger heeft een donkere huidskleur en volle lippen. Hij is zo’n 1.70 meter lang en droeg zwarte sportschoenen.

Gevlucht in grijze auto

De twee mannen zijn die donderdagochtend vanaf de Gaasterlandstraat via de Zuidelijke Wandelweg naar de Veluwelaan gerend. Daar zijn ze in een grijze auto gestapt en richting de President Kennedylaan gereden.

Overeenkomsten met eerdere overval

In januari vond een vergelijkbare overval plaats. Dat was op IJburg, in de woning van realityster Amanda Balk. Daarvoor is op 19 april een 21-jarige verdachte aangehouden. Wat zijn rol bij de woningoverval op IJburg was en of hij mogelijk ook betrokken was bij de overval op 18 maart op het gezin aan de Gaasterlandstraat, wordt onderzocht.

Wie herkent de mannen op de beelden?

Geef het alstublieft door als u weet wie de overvallers zijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar