Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Handgranaat aan deur van café in de Voorstraat

Dinsdagochtend 14 januari 2020 is een handgranaat aangetroffen bij café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle. Zowel het café als de eigenaar lijken al sinds oktober 2018 het doelwit van bedreigingen.

update
teaser-date

14-04-2020 20:29

Door onderzoek en mede dankzij uw tips, houdt de politie er rekening mee dat de dader mogelijk een link heeft met de regio Amsterdam. Kijkt u ook daar alstublieft naar hem uit.

Het fragment hierover, uit de uitzending van Opsporing Verzocht van 14 april 2020, vindt u verderop op deze pagina.

Het explosief werd dinsdagochtend rond 08.20 uur ontdekt en kon gelukkig veilig worden afgevoerd. Uit camerabeelden blijkt dat de dader de handgranaat rond 01.00 uur achterliet aan de deurklink van het café. 

Route van dader

De politie heeft een duidelijk beeld van de route die de dader aflegde naar de Voorstraat. Hij kwam vanuit de richting van de Rembrandtlaan, via de Dijkstraat en de Buitenkant, naar de Melkmarktsteeg gelopen. Daarna ging hij de Voorstraat in en passeerde café Bruut een aantal keer voordat hij de handgranaat plaatste.

In onderstaande video ziet u de volledige tijd die de verdachte in de omgeving van de Voorstraat rondliep. De politie wil graag spreken met iedereen die in beeld komt. Herkent u een voorbijganger of was u daar zelf die nacht, meld het a.u.b.

De vluchtroute van de dader ging via opnieuw de Buitenkant en de Dijkstraat, over de brug en langs de rotonde in de richting van de Rembrandtlaan.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen die de dader passeerden terwijl hij in de Voorstraat liep, rond 01.00 uur dus in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 januari.

Het gaat om de personen op de foto's hierboven. Mogelijk hebben zij, ondanks de gezichtsbedekking die de dader droeg, toch iets gezien dat kan helpen bij de opsporing.

Uw camerabeelden

Heeft u een dashcam en reed u die nacht rond 01.00 uur ergens op de route die de dader aflegde, uploadt uw beelden dan alstublieft naar de politie via het online tipformulier. Ook als u daar in Zwolle een camera bij uw woning of bedrijf heeft hangen, wil de politie graag uw beelden bekijken.

Help de politie

Weet of vermoedt u wie de man op de beelden is of heeft u hem in de omgeving gezien? Neem alstublieft contact op met de politie. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via onderstaande link kunt u een bericht sturen aan de café-eigenaar.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar