Hardhandige overvallers bestormen Kruidvat-filiaal

Een Kruidvat-filiaal aan de Zeestraat in Monster werd op maandagochtend 30 maart 2020 overvallen door twee mannen. Opvallend: de medewerksters waren die ochtend eerder aanwezig én daar leken de overvallers van op de hoogte.

Die ochtend wilde het personeel wat achterstallige klussen wegwerken, waardoor ze al om 07.00 uur aanwezig waren. De vrouwen stonden nét binnen toen de deur met geweld open werd geduwd. 

Mes op de keel

Zoals te zien is op de beelden, wordt vervolgens één van de vrouwen direct mee naar achteren gesleurd. Eén van hen krijgt ook een mes op haar keel gedrukt. Daarna dwingen ze de vrouwen richting het kantoortje, waar de kluis is. 

Uiteindelijk duurt het openen van de kluis de mannen te lang en gaan ze ervandoor met wat wisselgeld en een portemonnee van één van de slachtoffers. De medewerksters laten ze vastgebonden achter in het kantoortje. 

Tweeluik daders Preloader
Hardhandige overvallers
Tweeluik daders Preloader
Volkswagen Up met gestolen kentekenplaten Preloader
Volkswagen Up met gestolen kentekenplaten
Volkswagen Up met gestolen kentekenplaten Preloader

Volkswagen Up

Volgens een getuige gingen de mannen ervandoor in een zwarte Volkswagen Up met kenteken PZ-230-D. Uit onderzoek blijkt dat de kentekenplaten enkele uren voor de overval zijn gestolen van een auto uit de Schoolstraat in Montfoort.

Signalement daders

Eén van de mannen droeg een Puma-jas. De ander had een sjaal of masker voor zijn gezicht met daarop de opdruk van witte tanden. Deze overvaller droeg Nike-schoenen en een trainingsbroek van het merk Hummel.

Help de politie

De politie hoopt dat er mensen zijn die vermoeden wie deze overval hebben gepleegd of hoe de daders wisten dat het Kruidvat-filiaal die dag zo vroeg geopend zou worden. Mogelijk hebben de mannen vooraf de omgeving verkend. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar