Identiteit fietser gezocht na ernstig zedenmisdrijf

Op maandag 15 juni 2020 werd in het Drentse dorp Roden een jong meisje slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Dat gebeurde in een steeg in een woonwijk. De politie heeft een verdachte op het oog en vraagt uw hulp om zijn identiteit vast te stellen.

update
teaser-date

30-06-2020 20:24

De politie wil iedereen bedanken voor het doorgeven van informatie. Er is enorm veel getipt: inmiddels zijn er zo’n 100 tips binnengekomen. Bij die tips zijn veel verschillende namen genoemd van mogelijke daders. Rechercheurs onderzoeken momenteel of er bij al die reacties ook een gouden tip zit.

Wilt u een tip doorgeven? Deel uw informatie dan alstublieft rechtstreeks met de politie via 0800 - 6070. 

Verdachte zedendelict Roden Preloader
Verdachte zedendelict Roden Preloader

Verdachte van zedenmisdrijf

  • Blanke man
  • kort, blond haar
  • reed op een donkere herenfiets.

Hij had een blauw shirt aan met op de schouders een wit vlak, mogelijk een merklogo. Weet u meer over dat shirt, geef het door via het online tipformulier.

De man is op bewakingsbeelden vastgelegd toen hij een aantal keer langs de betreffende steeg fietste. Te zien is ook hoe hij bij het passeren de steeg in keek.

Bewust de steeg in

De steeg daar in de Rodense woonwijk loopt van de kruising Aukemastraat - Scharftlaan naar het Nijlandspark. Rond 16.10 uur kwam de onbekende man voor het eerst in beeld. Om ongeveer 16.30 uur leek hij bewust de steeg in te fietsen.

Volgens de twee kinderen werden zij aangesproken door een onbekende man op een fiets. Eén van hen werd vervolgens slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.
Op de camerabeelden zijn rond dat tijdstip geen andere mensen bij de steeg te zien, totdat de jonge meisjes eruit kwamen rennen en alarm sloegen.

De verdachte is ook elders in de wijk gefilmd Preloader
De verdachte is ook elders in de wijk gefilmd
De verdachte is ook elders in de wijk gefilmd Preloader

Getuigenoproep

De onbekende fietser passeerde die maandagmiddag een aantal mensen op straat en moest op een bepaald moment uitwijken voor een auto. Laat het weten als u hem heeft gezien en meer over hem kunt vertellen. Heeft u hem aan de kant van het Nijlandspark de steeg uit zien komen, meld het alstublieft.
Ook als u van andere kinderen signalen opvangt dat zij mogelijk door een onbekende man zijn of worden benaderd, komt de politie graag met u in contact.

Help de politie

Wie is de man op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Betuig uw steun

Om het gezin van het slachtoffertje een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar