Inbraak woonhuis

Opsporing Verzocht Preloader

Een bewoner krijgt de schrik van zijn leven als er plotseling een onbekende man in huis staat.

update

Vorige week werd een verdachte (58) uit Littenseradiel, ook in Friesland, aangehouden.

Op Kerstavond, dinsdagavond 24 december 2013, werd er om ongeveer 20.45 uur ingebroken bij een huis in het piepkleine dorpje Katlijk in Friesland. De bewoner was gewoon thuis toen die opeens oog in oog met een man stond. Waarschijnlijk een inbreker maar het zou ook een overvaller kunnen zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Worsteling

Toen hij werd betrapt begon hij een worsteling. Gelukkig is de bewoner daarbij niet gewond geraakt. Puur toevallig kwam op dat moment namelijk een andere bewoner thuis aan. De indringer ging er toen vandoor in een nog onbekende auto.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Er is een goede compositietekening van de dader gemaakt. Wat opvalt is dat die man vrij oud is. Hij had grijs haar, wordt ergens tussen de 45 en 60 jaar geschat, is zo’n 1.75 m lang en hij heeft borstelige, opvallend grijze wenkbrauwen. Ook lijkt het of zijn oogleden een beetje overhangen. Verder droeg hij een gebreide muts.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gezien

De politie is benieuwd of bewoners van Katlijk of hun bezoek die Kerstavond de man, al dan niet in zijn auto hebben gezien. Hij is betrapt ongeveer tussen 20.45 uur en 21.00 uur maar misschien heeft hij al eerder in het dorp rondgehangen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdagavond 24 december 2013 om ongeveer 20.45 uur getuige geweest van de inbraak bij een huis in het dorpje Katlijk in Friesland?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de compositietekening en/of het signalement de dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader, al dan niet in zijn auto, die Kerstavond in het dorp gezien?

Kijk ook eens naar