Jiar Kakesouri (25) overleden na schietincident

Donderdagavond  3 november 2022 belden verschillende mensen 112 nadat er was geschoten in Almere. Op de Hildo Kropstraat trof de politie de zwaargewonde Jiar Kakesouri aan. Hij overleed de volgende dag in het ziekenhuis.

De dood van de 25-jarige Jiar maakt diepe indruk in de wijk, ook omdat het al het derde schietincident binnen een week is in Almere.

update
teaser-date

09-11-2022 18:34

De politie hield op woensdag 9 november een 18-jarige inwoner van Almere aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jiar Kakesouri. Ook werden vier woningen doorzocht in Nederland en België.

Meer informatie op de site van de politie.

Aantal jonge mannen

Het slachtoffer woonde zelf niet ver van de plek waar hij werd neergeschoten. De bewuste avond heeft hij aan de Hildo Kropstraat vermoedelijk een aantal jonge mannen ontmoet. Dat liep rond 22.15 uur uit op het schieten.
De nog onbekende mannen zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie heeft buurtbewoners gesproken en al wat camerabeelden ontvangen, maar uw informatie en/of beelden kunnen nog van heel groot belang zijn.

Plaats delict aan de Hildo Kropstraat Preloader
Plaats delict aan de Hildo Kropstraat
Plaats delict aan de Hildo Kropstraat Preloader

Verhalen over toedracht

Op dit moment denkt de politie dat de dood van Jiar Kakesouri los staat van andere incidenten. Er schijnen verhalen rond te gaan over waaróm er is geschoten en wie er bij waren. De politie roept buurtbewoners op om dit soort informatie te delen. Dat kan op de gebruikelijk manieren, ook anoniem, maar ook bijvoorbeeld via de wijkagent als dat vertrouwder voelt.

Contact met de politie

Ieder klein detail kan van cruciaal belang zijn in dit onderzoek. Heeft u informatie die u nog niet aan de politie heeft doorgegeven, doe dat alstublieft alsnog.
Beschikt u over camera- of dashcambeelden waar iets belangrijks op zou kunnen staan, neem alstublieft contact op. Direct uploaden kan via het tipformulier.

  • Wie weet wie de jonge mannen kunnen zijn die rond 22.15 uur vluchtten vanaf de Hildo Kropstraat?
  • Wie weet waarom die jonge mannen naar de Hildo Kropstraat waren gekomen en/of wat hun relatie tot Jiar Kakesouri is?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief om Jiar iets aan te doen? Wat speelde er in Jiars leven? Was hij betrokken bij een conflict?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar