Jimmy Schepers (21) doodgestoken bij poging ruzie te sussen

Op zondag 28 mei 2023 werd de 21-jarige Jimmy Schepers uit Diemen neergestoken tijdens een muziekfestival in Amsterdam Sloterdijk. Hij overleed diezelfde dag aan zijn verwondingen. De politie heeft drie verdachten aangehouden. In het belang van het onderzoek wil de recherche nog graag een aantal getuigen spreken.

Het fatale steekincident volgde op een opstootje waarvan een bekende van Jimmy slachtoffer dreigde te worden. Toen Jimmy probeerde de boel te sussen, werden hij en zijn vrienden aangevallen. In de hectiek die ontstond zijn drie mensen gestoken: Jimmy Schepers en twee van zijn vrienden.

update
teaser-date

27-06-2023 20:30

Na de uitzending van 20 juni namen tientallen mensen contact op met de politie. Dat zorgde ervoor dat van een aantal opgeroepen getuigen nu bekend is wie zij zijn. Ook ontving de recherche nieuw beeldmateriaal, wat het onderzoek verder helpt.

Mede door die ontwikkelingen kan de politie een beroep doen op nóg een aantal getuigen om zich te melden. U ziet hun beelden verderop op deze pagina.

Grotere groep verdachten

De drie aangehouden verdachten behoorden bij een grotere groep. De politie denkt dat die groep gedurende het festival bij meerdere incidenten betrokken is geweest. Ze zouden ruzie hebben gezocht, mensen hebben bedreigd en berovingen hebben gepleegd.
Was jij die zondag 28 mei op het festival aan de Donauweg en weet of vermoed je iets over de groep verdachten? Meld het alsjeblieft bij de politie als je dat niet al hebt gedaan. Dat kan vanzelfsprekend ook anoniem: bel daarvoor ‘M’ op 0800-7000 of vul online een tipformulier in.

Jimmy Schepers Preloader
Jimmy Schepers
Jimmy Schepers Preloader

Oproep: specifieke getuigen

Heel specifiek zou de politie graag in contact komen met de personen op de beelden hieronder. Zij zouden belangrijke getuigen kunnen zijn. Herken je jezelf of een ander, laat alsjeblieft van je horen. Geef als je een tip doorgeeft het nummer door van de persoon die je herkent. Alvast ontzettend bedankt voor je hulp.

Slachtofferhulp

De politie begrijpt dat het enorm heftig kan zijn wat je mogelijk hebt gezien of meegemaakt. Erover praten kan met Slachtofferhulp Nederland; voor alle manieren om met hen in contact te komen volg je deze link.

Help de politie

  • Wie weet meer over het steekincident en heeft daarover nog niet met de politie gesproken?
  • Wie is tijdens het festival ook slachtoffer geworden van bedreiging of beroving?
  • Wie herkent zichzelf of een of meer anderen als opgeroepen getuige(n)?
  • Wie kan meer vertellen over de groep verdachten die voor verschillende incidenten verantwoordelijk was?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar