Onschuldige Roudile Paquay (29) doodgeschoten

Bij een schietincident op het Van Limburg Stirumplein in Amsterdam werd de 29-jarige Roudile Paquay in zijn borst geschoten. Hij overleed die zondag 14 februari 2021 ter plekke aan zijn verwondingen. Ook een vriend van Roudile werd door een kogel geraakt.

update
teaser-date

19-04-2021 06:45

In het onderzoek is opnieuw een verdachte aangehouden: een 31-jarige man uit Amsterdam. In totaal zijn er nu vier verdachten aangehouden. Lees meer in dit bericht van de politie. 

Roudile had een vaste baan als welzijnswerker bij een GGZ-instelling in Haarlem. Hij was erg geliefd bij zijn collega’s en cliënten. Roudile was al acht jaar samen met zijn grote liefde en sinds drie jaar getrouwd. Samen werkten ze hard aan een mooie toekomst. 
Eind vorig jaar plaatste zijn werkgever onderstaande video, waarin Roudile vol trots vertelt over zijn werk.

Staatsliedenbuurt

Die zondagavond was Roudile met zijn vrouw op visite bij zijn schoonmoeder. Daar werd hij rond 19.30 uur opgehaald door een vriend die om hulp vroeg. Samen haalden ze een andere vriend op, met wie ze in een Mercedes naar de Staatsliedenbuurt in Amsterdam reden. Kort nadat de auto op het Van Limburg Stirumplein stopte, escaleerde de situatie al snel. Er werd geschoten en Roudile overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Eén van de vrienden werd in zijn been geraakt, de andere rende voor zijn leven en bleef ongedeerd.

Mensen hebben gewoon niet door dat je niet alleen één persoon dood maakt, maar dat je een hele familie hebt die doodgaat.”

echtgenote van Roudile Paquay

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden uit de buurt van het Van Limburg Stirumplein zijn kort voor het schieten twee mannen te zien. Nadat er is geschoten komen ze opnieuw in beeld, rennend uit de richting van het plein. Een derde man voegde zich bij hen. De politie vermoedt dat de man met de grijs/zwarte jas de schutter is geweest.

Man in grijs/zwarte jas is vermoedelijk de schutter Preloader
Man in grijs/zwarte jas is vermoedelijk de schutter
Man in grijs/zwarte jas is vermoedelijk de schutter Preloader

Aanhoudingen

Inmiddels zitten een vrouw van 20 en een man van 29 jaar oud uit Amstelveen vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Roudile.

Vluchtauto’s

Een paar minuten na het schieten reden twee auto’s, mogelijk een Volkswagen en een Peugeot, weg uit de richting van het Van Limburg Stirumplein. De politie vermoedt dat de inzittenden daarvan betrokken zijn geweest bij het incident.

Zwarte bestelbus

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een zwarte bestelbus die rond het moment van de schietpartij door de Staatsliedenbuurt reed. Mogelijk is deze persoon een belangrijke getuige.

Help de politie

  • Wie was getuige van het schietincident?
  • Wie weet meer over wie erbij betrokken waren?
  • Wie heeft achtergrondinformatie over het incident?
  • Wie kan meer vertellen over de vermoedelijke vluchtauto’s en/of de inzittenden ervan?
  • Wie is de bestuurder van de zwarte bestelbus?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar