Johan van Boxtel (32) geliquideerd

Beloning € 20.000

Beloning van 20.000 euro voor de tip die de zaak oplost

Net na 04.30 uur op zondag 7 mei 2017 is, voor zijn woning aan de Memlincstraat in Eindhoven, de 32-jarige Johan van Boxtel van dichtbij neergeschoten. Hij overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Van Boxtel maakte in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei een ritje met de Honda Jazz van zijn vriendin. Waar hij precies is geweest en waarom is onbekend, maar de auto is tussen 04.00 en 04.30 uur op verschillende plekken in Eindhoven gefilmd door bewakingscamera’s.Wel is duidelijk dat Van Boxtel heel kort bij het woonwagenkamp aan het Orgelplein is geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

Een kleine 10 minuten voordat hij thuiskomt, zo is op bewakingsbeelden te zien, verschansen twee mannen zich in de struiken bij het huis tegenover dat van het slachtoffer. Wanneer Van Boxtel de auto voor zijn huis parkeert en uitstapt, stappen de twee mannen op hem af. Ze schieten hem van dichtbij neer en Van Boxtel overlijdt ter plekke.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bedreigd

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor en ook het motief achter de liquidatie is onbekend. De politie onderzoekt een mogelijk verband met de handel in hennep waarin het slachtoffer vermoedelijk actief was. Van Boxtel, bekend bij de politie, voelde zich bedreigd. Uit welke hoek het mogelijke gevaar zou komen, is echter niet duidelijk.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het slachtoffer is die nacht een half uur van huis geweest en tien minuten voordat hij terug was in de Memlincstraat, gingen de schutters hem opwachten. Het kan zijn dat Van Boxtel in de gaten werd gehouden en/of dat de daders zijn getipt over het moment om toe te slaan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie over het motief achter de moord op Johan van Boxtel of over degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn?

Hasselt

De politie heeft de laatste dagen van het slachtoffer grotendeels in kaart gebracht, maar heeft nog vragen over de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 mei 2017. Van Boxtel verbleef toen in hotel Radisson Blu aan de Torenstraat in het centrum van Hasselt, in België.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Waarom Van Boxtel in Hasselt was en met wie hij daar eventueel contact heeft gehad, is niet bekend. Informatie daarover kan de politie helpen te onderzoeken of er een verband is tussen het verblijf in België en de liquidatie drie dagen later.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie over de reden van Van Boxtels verblijf in hotel Radisson Blu in Hasselt op woensdag 3 en donderdag 4 mei 2017?

Om uw tip door te geven vanuit het buitenland, bel +31 79 345 9876.

Mogelijke getuigen

De politie is specifiek op zoek naar drie mogelijke getuigen die door bewakingscamera’s zijn vastgelegd. In de Quinten Matsyslaan fietste een persoon in oostelijke richting op het moment dat de daders op de vlucht waren. Die fietser zou de daders gezien kunnen hebben. Daarnaast liepen twee mensen, enige minuten na de liquidatie, langs de Memlincstraat. Ook die twee wandelaars kunnen belangrijke getuigen zijn.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u of kent u de fietser in de Quiten Matsyslaan of de voetganger(s) nabij de Memlinclaan, kort na 04.30 uur op zondag 7 mei 2017?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar