Jongen (18) neergestoken op Pianoweg, mogelijk witte auto betrokken

Op maandagavond 4 januari werd rond 18.45 uur een 18-jarige jongen neergestoken op de Pianoweg nabij station Almere Muziekwijk. Het slachtoffer verklaarde aan de politie dat hij was belaagd door vier jongens die uit een witte auto waren gesprongen.

update
teaser-date

02-03-2021 21:52

Er zijn tientallen tips binnengekomen over de auto. Het lijkt erop dat het gaat om een Hyundai i10. Meer informatie, o.a. over de daders, blijft welkom.

De politie vermoedt dat het gaat om een conflict tussen twee rivaliserende groepen jongeren, waarbij er mogelijk een verband is met een eerder steekincident op 22 december 2020 in Amsterdam. 

Vier jongens met maskers 

Het slachtoffer verklaarde tevens dat hij die maandagavond met de trein vanuit Diemen aankwam op station Almere Muziekwijk. Toen hij het station uitliep en de parkeerplaats overstak, stopte er plotseling een witte auto naast hem. Daaruit sprongen vier jongens; volledig in het zwart gekleed en met maskers op.

Aangetroffen machete Preloader
Aangetroffen machete
Aangetroffen machete Preloader

Machete 

Het was die avond vier tegen één. In zijn haast om weg te komen, struikelde het slachtoffer daar op de Pianoweg. Eén van zijn belagers ging vervolgens op hem zitten, sloeg hem en stak hem met een mes. Vermoedelijk gebruikte hij een machete.

Klaplong en steekwonden

Het slachtoffer werd in onder meer zijn rug gestoken en liep een klaplong op. Ook heeft hij meerdere snijwonden op zijn polsen, waaraan hij naderhand is geopereerd.
Ondanks zijn verwondingen, lukt het de 8-jarige jongen om op te staan en hulp in te schakelen op de Contrabasweg. De politie heeft bij het onderzoek in de wijk een machete gevonden. Het is nog onduidelijk of dit het steekwapen is dat bij het incident gebruikt is; de machete wordt momenteel onderzocht op DNA-sporen.

Witte auto

Volgens het slachtoffer viel die witte auto hem al op toen hij het station wilde verlaten. Op bewakingsbeelden is te zien hoe mogelijk die auto twee keer over het Chopinpad rijdt. De politie wil graag weten of iemand de witte auto herkent, die ergens heeft zien rijden of weet wie er die avond in zaten.

Getuigenoproep

Op de beelden zijn ook twee personen te zien. Neem alstublieft contact op met de politie als u die maandagavond 4 januari op het Chopinpad bij het station liep; u bent mogelijk een belangrijke getuige.

Deel uw informatie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Geef het alstublieft door. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Om de 18-jarige jongen een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar