Journalist mishandeld die verslag deed van rellen

Tijdens ongeregeldheden in verschillende steden naar aanleiding van de invoering van een avondklok zijn journalisten bedreigd en in sommige gevallen mishandeld. Een zeer ernstig voorbeeld hiervan gebeurde op 25 januari 2021, toen in Haarlem een persfotograaf slachtoffer werd van een groepje agressieve jongeren.

update
teaser-date

23-02-2021 21:57

Inmiddels zijn er drie tips binnengekomen, waarbij ook een naam is genoemd. Het onderzoek gaat door.

De 26-jarige fotograaf was die maandagavond aan het werk in de wijk Schalkwijk, toen hij door het groepje werd belaagd. De jongeren gebruikten intimiderende taal en gooiden met stenen. Zeker één steen raakte het slachtoffer tegen het hoofd, waarna hij even buiten westen raakte.

Verdachte in beeld

In elk geval één omstander legde het incident op beeld vast. Hierbij kwam één van de verdachten goed met zijn gezicht in beeld. Meld het alstublieft als u weet wie hij is en/of als u een idee heeft wie de andere personen zijn met wie hij zich die avond ophield.

Oproep politie

De onlusten die maandagavond 25 januari vonden plaats in de omgeving van de Belgiëlaan en de Laan van Angers. Vermoedelijk hebben meerdere mensen er iets van gefilmd of gefotografeerd. Uw beelden rechtstreeks naar de politie uploaden kan via het online tipformulier.

Help de politie

Was u getuige van de ernstige bedreiging en mishandeling of beschikt u mogelijk over opnamen waar de daders op kunnen staan? Geef het door op een van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om het 26-jarige slachtoffer een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar