Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Juweliersechtpaar overvallen door gemaskerde mannen

Een Waalwijks echtpaar werd op 2 november 2019 thuis overvallen. Twee daders sloegen die zaterdag iets na 22.00 uur toe in de woning van de slachtoffers én in hun juwelierszaak eronder.

update
teaser-date

11-02-2020 21:00

Er kwamen sinds de uitzending meer dan vijftig tips binnen, maar helaas nog niet de gouden. Wel is de BMW een paar dagen eerder - met een wit beplakte kofferbak - in een carwash aan de Winterdijk in Waalwijk gezien. Informatie over de overvallers blijft welkom.

De overvallers wisten via een dakraam de bovenwoning binnen te komen. Het echtpaar werd gekneveld en mishandeld, waarna de daders in de winkel een snelle greep deden in een van de vitrines. Ze maakten daarbij een aantal handgemaakte, unieke sieraden buit.

Soortgelijke maskers Preloader
 
Soortgelijke maskers Preloader

Horrormaskers

Beide mannen droegen tijdens de overval een griezelig masker: de één een zogenoemd ‘Halloween’-masker en de ander een ‘Evil Clown’-exemplaar.
Op camerabeelden is te zien dat één van daders die avond opvallend lang, blond haar had; vermoedelijk een pruik.

Mogelijk Pools

De overvallers spraken in het Engels tegen de slachtoffers. Onderling spraken ze een Oost-Europese taal, mogelijk Pools. De politie houdt er daarom rekening mee dat de daders van Poolse afkomst zijn.

Vermoedelijk gebruikte auto’s

Waarschijnlijk hebben de daders eerder die avond de omgeving verkend. Ze reden daarbij in een BMW 3-serie en in vermoedelijk een Volkswagen Sharan. Voor en na de overval zijn deze auto’s gefilmd; onder meer op de Winterdijk, achter de juwelierszaak.

De blauwe Volkswagen had waarschijnlijk Nederlandse kentekenplaten en had op de trekhaak een beugel waarop een fietsendrager bevestigd kan worden. De kentekenplaten op de blauwe BMW waren mogelijk Pools.

BMW bij carwash Winterdijk     

Een aanknopingspunt in deze zaak zou een mogelijk soortgelijke, blauwe BMW kunnen zijn. Die werd drie dagen voor de overval, op 30 oktober, gefilmd bij een carwash aan de Winterdijk.
Het is niet duidelijk of deze auto ook bij de overval betrokken is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, wil de recherche graag spreken met de inzittenden van de BMW, danwel met getuigen die iets kunnen verklaren over die auto of over de inzittenden. 

De BMW had bij aankomst overigens witte folie op de kofferbak, maar die folie was verdwenen bij het verlaten van de wasstraat. De bestuurder en zijn metgezel brachten met de BMW geruime tijd in de carwash door. De politie wil graag met deze mannen spreken.

Deel uw informatie met de politie

  • Wie heeft informatie over de overval op het Waalwijkse echtpaar?
  • Wie heeft informatie over de twee gemaskerde overvallers?
  • Wie heeft informatie over de twee voertuigen die vermoedelijk door de overvallers zijn gebruikt; de BMW 3-serie en de vermoedelijke Volkswagen Sharan?
  • Wie heeft meer informatie over de BMW die op 30 oktober in de carwash was en/of over de inzittenden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om het Waalwijkse echtpaar een bericht sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar