Juwelierszaak dupe van snelkraak

In de nacht van 8 op 9 januari 2023 werd een juwelierszaak in Delden de dupe van een snelkraak. Drie daders sloegen vitrines kapot en grepen voor een aanzienlijk bedrag aan vooral gouden sieraden mee.

Het drietal kwam het pand aan de Langestraat binnen door met behulp van een krik het rolluik omhoog te doen, waarna ze met een voorhamer de glazen deur vernielden. Hun buit verdween even later in zogenoemde ‘big bags’, mogelijk van het merk Toolstation.

Juwelierszaak aan de Langestraat in Delden Preloader
Juwelierszaak aan de Langestraat in Delden
Juwelierszaak aan de Langestraat in Delden Preloader

Audi stationwagen

Behalve van de weinig zachtzinnige inbraak kan de politie u beelden tonen van de auto waarin de verdachten reden. Dat is vermoedelijk een Audi stationwagen. Die scheurde die maandagochtend rond 03.30 uur vanaf de Langestraat in de richting van Goor.
Vanaf de rotonde aan de Europalaan kunnen de verdachten mogelijk de A1 op zijn geslagen richting Deventer of Almelo. Zegt de auto u iets en/of kunt u zo’n stationwagen in verband brengen met de verdachten, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Opgevallen in omgeving?

Van de daders zijn helaas niet veel specifieke details waar te nemen, maar mogelijk zegt juist de combinatie van de drie iemand iets met de stationwagen, de ‘big bags’, de voorhamers of de krik.
Ook zou het in de omgeving van het drietal kunnen zijn opgevallen dat ze sinds januari ineens over sieraden of geld beschikten waarvoor ze geen logische verklaring hadden. Hierover anoniem iets doorgeven kan op 0800-7000 of via het online tipformulier van ‘M’.

Help de politie

  • Wie weet meer over een of meer van de daders?
  • Wie heeft informatie over de stationwagen (vermoedelijk een Audi)?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar