Juwelierszaak volledig in puin na overval

Een juwelier aan het Roselaarplein in Roosendaal werd op 22 mei 2022 met grof geweld overvallen. De daders sloegen vitrines stuk, bedreigden de juwelier met een groot kapmes en een klauwhamer en namen sieraden mee; allemaal binnen 30 seconden.

update
teaser-date

02-04-2024 10:51

Na onze uitzending en die van het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant kwam een aantal goede tips binnen. Daarbij zijn ook namen genoemd van mogelijke verdachten. Mede dankzij uw informatie heeft de politie op dinsdagochtend 2 april 2024 een verdachte kunnen aanhouden: een 28-jarige inwoner van Roosendaal.

update
teaser-date

16-04-2024 20:30

Op dinsdag 16 januari werd een tweede verdachte aangehouden: een man van 22 jaar oud uit Roosendaal. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Overval

Het slachtoffer deed die ochtend om 10.55 uur de deur open voor een klant. Direct stormden twee overvallers de winkel binnen, gewapend met een klauwhamer en een machete. Ze sloegen behalve op de vitrines in op de juwelier. Hij deinsde terug, maar werd toch in zijn vinger geraakt.
Ook al kon hij zelf op tijd wegkomen, de klant die die ochtend bij de juwelier aanbelde vertelde dat hij flink geschrokken was van de overvallers.

Derde dader

Voor de ingang van de winkel schoot een derde overvaller met vermoedelijk een alarmpistool op het winkelend publiek. Dat vluchtte in paniek alle kanten op.

Scooters

De drie overvallers zijn op twee scooters gevlucht richting Roosendaal-Zuid. Kort na de overval vond de politie de voertuigen uitgebrand terug aan het Molenbeekpad.
De ene scooter was een spierwitte Piaggio Gilera, gestolen in 2015 in Italië. De andere betrof een donkere Piaggio die in maart 2022 in Amstelveen was gestolen.

Restant van de gebruikte scooters Preloader
Restant van de gebruikte scooters
Restant van de gebruikte scooters Preloader

Vertel wat u weet

  • Wie zijn de drie overvallers?
  • Wat hebben ze met de buitgemaakte sieraden gedaan?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar