Kettingen van dames (81 en 94) afgerukt bij overval

In het Gelderse Velp en Dieren zijn twee oudere dames het slachtoffer geworden van een overval. In beide gevallen rukte de dader met kracht de ketting van hun hals.

update
teaser-date

11-02-2020 21:03

Het team heeft sinds de uitzending vijf tips ontvangen, bedankt! 

Hardhandige overvaller 

Dieren Preloader
Het 81-jarige slachtoffer raakte gewond.
Dieren Preloader

De meest recente overval gebeurde op vrijdagavond 31 januari 2020 in Dieren aan de R.J. Schimmelpenninckstraat. Die avond rond 18.30 uur kreeg een 81-jarige vrouw eerst een harde klap van haar belager. Vervolgens trok hij met grote kracht de ketting van haar hals. Hij liet daarna de kwetsbare dame in paniek en gewond achter.

Smoes 

Op 22 januari 2020 vond een soortgelijke overval plaats in Velp aan de Bankertlaan. Met een smoes wist de overvaller hier het 94-jarige slachtoffer de deur te laten openen, waarop hij hardhandig haar ketting van haar nek aftrok. Ook bij deze overval raakte het slachtoffer gewond.

PD VELP Preloader
 
PD VELP Preloader

‘Bulthuis’

Volgens het slachtoffer was de overvaller in Velp blank en hij noemde zichzelf ‘Bulthuis’. Hij had donkerblond haar, werd zo’n dertig jaar oud geschat en droeg vermoedelijk een beige jack.

Dieren Preloader
 
Dieren Preloader

Het slachtoffer in Dieren schatte haar belager rond de 1.80m lang. Hij sprak accentloos Nederlands, droeg een zwart jack en een zwarte pet.

 

 

Kettingen te koop aangeboden 

Mogelijk zijn de kettingen ergens te koop aangeboden. Neem alstublieft contact op met de politie als u deze sieraden ergens heeft gezien.

Help het onderzoek verder

Weet u mogelijk meer over de dader(s)? Geef het alstublieft door, dit kan ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Met een sterktewens kunt u de slachtoffers van deze overvallen een lieve groet sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar