Knisperend briefgeld verraadt jonge overvaller

Op woensdagavond 17 februari 2021 werd de Jumbo aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal overvallen door twee jonge mannen. Het is een avond die zeker één van hen zich nog lang zal heugen.

Rond 20.20 uur stopten de overvallers op een scooter voor de ingang van de supermarkt. De man die achterop zat, bedreigde even later de caissières met een mes. Zijn handlanger buiten hield de klanten op afstand. Na de overval reden de twee weg richting Veenendaal-West.

Agent in burger

Een agent die in burgerkleding op station Veenendaal West op de trein wachtte, las op zijn diensttelefoon over de overval op de Jumbo. Precies op dat moment liep een wat gehaaste jongen het perron op en ging naast hem zitten.
Terwijl de jongen naar zijn mondkapje zocht, hoorde de agent het knisperende geluid van briefgeld in zijn broek. Voor de agent reden om zijn collega’s te waarschuwen, die de jongen op station Driebergen-Zeist uit de trein haalden.

Toen ik het geluid van knisperend geld in zijn broek hoorde, dacht ik: “Misschien heb ik hier te maken met de overvaller van de Jumbo.”

agent in burger

De 17 jaar oude Utrechter bleek inderdaad zonder goede verklaring een stapeltje briefgeld bij zich te hebben. Hij is aangehouden en wordt ervan verdacht één van de overvallers te zijn.
Het is niet helemaal duidelijk of de aangehouden jongen degene is die de caissières bedreigde of dat hij buiten met de scooter wachtte. De politie wil daarom graag informatie over hen beiden.

Straatroof1 februari

De Gilera R unner waarop de overvallers reden, werd kort na de overval gedumpt in een sloot aan de Dijkstraat in Veenendaal. De scooter bleek op maandagmiddag 1 februari te zijn gestolen bij een straatroof bij station Veenendaal Centrum. Het slachtoffer, een jongen van 17 die via Snapchat een afspraak had gemaakt met iemand die hij niet kende, had daar onder bedreiging van een groot mes zijn scooter moeten afstaan.

Signalement straatrover

De dader van de straatroof was naar schatting tussen 16 en 18 jaar oud, heeft een lichte huidskleur en is circa 1.80 meter lang. Die bewuste midag droeg hij een zwart jack, mogelijk van The North Face.
Het is niet bekend of deze straatrover ook betrokken was bij de overval op het Jumbo-filiaal.

Geef uw tip door

  • Wie heeft informatie over de overvallers en/of de straatrover?
  • Wie heeft de Gilera Runner gezien tussen 1 en 17 februari?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar