Kostbare tafelklok gestolen uit kasteel Twickel

Een unieke tafelklok met een waarde van ten minste 80.000 euro werd in de nacht van 10 op 11 mei 2020 gestolen uit kasteel Twickel in het Overijsselse Delden. De politie maakt beelden openbaar van de inbrekers die er razendsnel met de klok vandoor gingen.

update
teaser-date

08-12-2020 20:23

Bedankt voor de zes tips! Het onderzoek gaat door.

Drie mannen zijn gefilmd die vroege maandagochtend toen ze vanuit Delden door het kasteelpark kwamen aanlopen. Hun bivakmutsen en ladders gaven tamelijk duidelijk hun bedoelingen prijs.

Mogelijk gevlucht via N346

Het lijkt erop dat de dieven het specifiek op de kostbare tafelklok hadden voorzien, aangezien het drietal nauwelijks een minuut binnen is geweest. Dat ze langer rond het kasteel hebben rondgehangen, kwam doordat ze op verschillende plekken probeerden binnen te komen voordat het uiteindelijk lukte.
De mannen op de beelden hadden strak zittende outfits aan en droegen rugzakken bij zich. Kort voor de inbraak zijn de vermoedelijke dieven gefilmd op de Marktstraat in het centrum van Delden. Eén van hen lijkt kaal en heeft een baardje.

Meld het alstublieft als u een idee heeft wie deze inbrekers kunnen zijn. De politie vermoedt dat de daders in de omgeving een auto of bestelbus hadden klaarstaan waarmee ze via de N346 op de vlucht zijn geslagen.


Waar is de tafelklok?

Het is de daders vermoedelijk niet gelukt de klok te verkopen; enerzijds omdat deze tot nu toe nergens is opgedoken en anderzijds omdat bij zo’n bijzonder object normaal gesproken altijd om de bijbehorende papieren zal worden gevraagd. De politie vermoedt dat de klok mogelijk in opdracht gestolen is.

Heeft u een vermoeden waar de tafelklok is of heeft u die mogelijk ergens te koop aangeboden gezien, neem alstublieft contact op met de politie. De bellenspeelklok uit de vroege 18e eeuw is bijna een meter hoog, zo’n 50 centimeter breed en 32 centimeter diep en bevat afbeeldingen van straatmuzikanten.

Help het onderzoek verder

De politie heeft inmiddels aanwijzingen dat één van de daders mogelijk uit Almelo komt en een andere mogelijk uit de omgeving van Hengelo.

  • Wie weet of vermoedt wie de drie mannen op de bewakingsbeelden zijn?
  • Wie heeft mogelijk hun vluchtauto of bestelbus gezien langs de N346?
  • Wie weet waar de gestolen, kostbare tafelklok zou kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar