Kroaat (54) door misdrijf om het leven gekomen

Op dinsdagochtend 27 september werd melding gedaan van een man die onwel zou zijn geworden op een terrein aan de Vereweg in Medemblik. De inzet van politie, ambulance en traumahelikopter ten spijt overleed de man ter plekke. Al snel bleek dat hij slachtoffer was geworden van een misdrijf.

De overleden man is de 54-jarige Herni Lukačević uit Kroatië. Ondanks onderzoek is nog vrij weinig over hem bekend. De politie wil graag weten of Lukačević bekenden had in Nederland, waarom hij hier was en/of waar hij mogelijk verbleef.

Herni Lukačević Preloader
Herni Lukačević
Herni Lukačević Preloader
update
teaser-date

13-03-2023 14:38

Op maandag 13 maart 2023 heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Herni Lukačević. De verdachten, uit Diemen en Amsterdam, zijn beiden 28 jaar oud. 

Vertel wat u weet

Enkele weken voor zijn dood zou er contact met het slachtoffer zijn geweest. Hij verbleef toen vermoedelijk in Duitsland. Heeft u de Kroaat in de periode voor 27 september gezien of mogelijk gesproken, neem alstublieft contact op met de politie.
Weet of vermoedt u iets over de toedracht van de dood van Herni Lukačević en/of wie daarbij betrokken kan of kunnen zijn geweest, meld het alstublieft zo snel mogelijk. Dat mag natuurlijk ook anoniem.

Het terrein aan de Vereweg in Medemblik Preloader
Het terrein aan de Vereweg in Medemblik
Het terrein aan de Vereweg in Medemblik Preloader

Deel uw beelden

Op het terrein daar in Medemblik staat een grote loods die in delen wordt verhuurd als bedrijfsruimte. De politie is met zowel de eigenaar als de verschillende huurders in gesprek.
Daarnaast zouden uw camera- of dashcambeelden van groot belang kunnen zijn. Het gaat dan om opnamen van maandagavond de 26e tot en met dinsdagochtend 27 september 2022 uit de wijde omgeving van het terrein daar aan de Vereweg – grofweg het poldergebied tussen Oostwoud, Opperdoes en Medemblik.

Informatie doorgeven

Voor dit onderzoek heeft het Team Criminele Inlichtingen een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen: 06 2640 7664. Informatie die u via dat nummer doorgeeft, wordt vertrouwelijk behandeld.

  • Wie is op 26 en/of 27 september iets opgevallen dat met de dood van Herni Lukačević te maken kan hebben?
  • Wie weet of vermoedt wat zich op het terrein aan de Vereweg kan hebben afgespeeld?
  • Wie heeft informatie over de reden dat het Kroatische slachtoffer in Nederland was en/of met wie hij hier contact heeft gehad?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar