Man (20) doodgeschoten na beroving bij geldautomaat

Bij een schietincident op de Schiltmanstraat in Rotterdam, kort voor 22.30 uur op maandag 11 oktober 2021, raakte de 20-jarige Roncherello Ellis levensgevaarlijk gewond. Hij overleed nog diezelfde avond.

Voorafgaand aan het schietincident vonden daar in de wijk Bloemhof een beroving en een achtervolging plaats. De politie komt graag in contact met iedereen die iets van de confrontaties heeft gezien of er mogelijk zelfs beelden van heeft.

Het 20-jarige slachtoffer Roncherello Ellis Preloader
Het 20-jarige slachtoffer Roncherello Ellis
Het 20-jarige slachtoffer Roncherello Ellis Preloader

Geschoten op auto

Toen één van hen pinde bij een geldautomaat aan de Putsebocht, werd een groepje mannen aangevallen en de pinner van zijn geld beroofd. Een aantal van de daders vluchtten in een auto, waarop vier mannen van het belaagde groepje de achtervolging inzetten.
Eenmaal in de Schiltmanstraat werd het viertal, onder wie Roncherello Ellis, in hun auto onder vuur genomen. Op opnamen van een bewakingscamera die avond zijn de schoten te horen. Zodra Ellis werd geraakt, beseften de andere mannen dat hij in levensgevaar was. Ze brachten hem naar ziekenhuis Ikazia, maar helaas heeft men daar niets meer voor hem kunnen doen.

De rode VW Golf bij ziekenhuis Ikazia Preloader
De rode VW Golf bij ziekenhuis Ikazia
De rode VW Golf bij ziekenhuis Ikazia Preloader

Uw informatie en/of beelden

De politie-eenheid Rotterdam is een grootschalig onderzoek gestart met twintig rechercheurs. Zij vernemen heel graag van u of u iets heeft gezien van het geweld en de beroving aan de Putsebocht en/of van het schietincident op de Schiltmanstraat.
Weet of vermoedt u iets over de daders, meld het alstublieft. Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden van die avond uit de omgeving, neem contact op of upload ze direct via het tipformulier.

Tippen kan anoniem

Het slachtoffer en zijn vrienden reden die maandagavond in een rode Volkswagen Golf. Denkt u iets van de beroving of het schietincident te hebben gezien daar in de wijk Bloemhof, geef het alstublieft door.
Heeft u mogelijk de schutter(s) en handlangers zien vluchten, dan wil de politie heel graag met u spreken. U kunt anoniem tippen via 0800-7000 of online. Ook kunt u uw informatie delen middels een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen (TNI); bel daarvoor 088 - 661 77 34.

Help de politie

Wie weet iets over één of meer van de daders van de beroving en/of van het vuurwapengeweld?
Wie heeft beelden uit de omgeving waarop mogelijk verdachten staan?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar