Man (25) overleden bij schietincident

Op zondagavond 10 mei 2020 werd een 25-jarige Rotterdammer op de hoek van de Bergselaan en de Ackersdijkstraat in Rotterdam neergeschoten. Het slachtoffer, Ibrahim Azaim, werd zo vaak geraakt, dat hij ter plekke overleed.

update
teaser-date

19-05-2020 20:24

Inmiddels zijn er 16 tips binnengekomen, bedankt! Inmiddels blijkt dat de gestolen Audi S4 twee dagen voor de moord al mogelijk heeft rondgereden in de buurt van de Achtersdijkstraat, en ook bij die Spaansebrug is geweest. Heeft u dit ook gezien? Geef het door aan de politie. 

Het schietincident vond iets voor 22.00 uur plaats in een wijk met veel kinderen. De schoten werden door omwonenden in de verre omgeving nog gehoord.

Ibrahim Azaim Preloader
slachtoffer Ibrahim Azaim
Ibrahim Azaim Preloader

Twee mannen

Mogelijk hebben de daders Azaim die avond opgewacht. Getuigen hebben na het incident twee mannen in donkere kleding zien wegrennen naar hun auto op de Bergselaan, die klaar stond de kant van de weg waar voorheen de groenteboer zijn winkel had.

De twee daders zijn achterin ingestapt, waardoor er dus ook een bestuurder moet zijn geweest. Ze zijn vervolgens via de Rodenrijsestraat weggereden. De politie hoopt dat iemand dit heeft gezien.

Uitgebrande auto Preloader
Uitgebrande auto
Uitgebrande auto Preloader

Auto uitgebrand

Kort daarna is er onder de Spaansebrug een auto uitgebrand. De politie vermoedt dat dit de vluchtauto van de daders betreft. Een getuige heeft vervolgens daar twee mannen - vanaf het tennispark OverdeSchie - zien wegrennen in de richting van de Burgemeester Baumannlaan. 

De politie doet een oproep aan iedereen die zondagavond in de buurt van één van deze plekken was. Heeft u iets gezien of is u iets opgevallen? Deel het alstublieft met de politie.

Grijze Audi S4

De auto die in brand is gestoken, is een grijze Audi S4. Het voertuig is half maart in Hoofddorp van de Graan van Visch gestolen. De auto was toen hij werd aangetroffen voorzien van valse kentekenplaten: HJ-611-Z. Heeft u deze auto eerder in de buurt van de Spaansebrug of ergens anders gezien? Neem dan alstublieft contact op met de politie. 

Grijze Audi S4 Preloader
De Audi S4 is eerder gestolen in Hoofddorp
Grijze Audi S4 Preloader

Help de politie

Heeft u camerabeelden van de Bergselaan, Ackersdijkstraat en/of Spaansebrug die zondagavond 10 mei rond 22.00 uur? Deel uw beelden alstublieft met de politie. Ook als u informatie heeft over het leven van Ibrahim Azaim – wat een verband kan hebben met dit misdrijf – hoort de politie dat graag. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar