Man (26) opgewacht door straatrovers

Een 26-jarige inwoner van Almere werd na zijn werk opgewacht door twee straatrovers. Het duo beroofde hem die vroege ochtend van dinsdag 3 september 2019 van onder andere een heel dierbaar horloge.

update
teaser-date

07-01-2020 20:59

Er zijn wel reacties binnengekomen, maar helaas zijn de daders nog niet aangehouden. Herkent u hen? Geef het door!

Het slachtoffer werd door hen besprongen toen hij zijn auto parkeerde vlak bij winkelcentrum Gangboord in Almere. Nadat ze hadden geprobeerd hem te wurgen, sloegen ze hem in elkaar.
Vervolgens wisten de mannen zijn Rolex-horloge van zijn pols te trekken en een groot geldbedrag uit zijn zakken te roven. Toen het slachtoffer werd bedreigd met een pistool, liet hij zijn belagers gaan.

Dek

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de straatrovers voor het incident hun scooter neerzetten in de straat Dek. Ze liepen vervolgens via de parkeerplaats richting het slachtoffer.

Jonge daders

Volgens het slachtoffer hadden beide daders een donkere huidskleur en waren ze tegen de 20 jaar oud. Eén van hen droeg een blauw jack dat onderaan wat lichter was van kleur.
De andere man droeg ook een blauw jack en zou een opvallend brede neus en grote, witte voortanden hebben gehad. Het duo reed die ochtend op een scooter met windscherm.

Soortgelijk horloge Preloader
Soortgelijk horloge
Soortgelijk horloge Preloader

Rolex Datejust

De straatrovers maakten een bijzondere Rolex Datejust buit. Achterop het horloge zijn de woorden “Voor ’t leven” gegraveerd.

Geef uw informatie door

Herkent u de mannen op de beelden of weet u of het horloge mogelijk ergens te koop is aangeboden? Geef het door aan de politie, dit kan ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Wilt u het slachtoffer van de straatroof een bericht sturen, gebruik onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar