Man (29) neergestoken, politie toont verdachten

De politie is dringend op zoek naar een jong ogende verdachte voor een poging tot doodslag in het centrum van Almere. Op 14 augustus 2019 zou hij op de Blekerstraat een 29-jarige man hebben neergestoken.

Die woensdagmiddag is de verdachte één van de vijf jongens die op verschillende plekken worden gefilmd, op straat en in de Burger King.

update
teaser-date

17-09-2019 20:26

Inmiddels zijn er meer dan 10 tips binnengekomen over de hoofdverdachte, daarbij zijn ook namen genoemd. De fietser heeft zich inmiddels ook gemeld.

Bijna-botsing

Het groepje loopt rond 13.50 uur vanaf de Citymall naar de Blekerstraat. Ze negeren het verkeerslicht dat op rood staat, waardoor op het zebrapad bijna een fietser op hen botst.

De verdachten in de Blekerstraat
De verdachten in de Blekerstraat
De verdachten in de Blekerstraat

Ongeveer tegelijkertijd steekt vanuit de Flevostraat het slachtoffer over. Mogelijk heeft hij de bijna-botsing gezien, want hij lijkt de jonge mannen ergens op aan te spreken.
Vrijwel direct escaleert de boel. Er ontstaat een vechtpartij waarbij de 29-jarige man met een wapen wordt gestoken. Terwijl de vijf verdachten op de vlucht slaan, blijft hij levensgevaarlijk verwond achter.

Lang, smal steekwapen

Steekwapen Blekerstraat Almere
 
Steekwapen Blekerstraat Almere

Op bewakingsbeelden is te zien dat de vermoedelijke dader wegrent met een vrij lang, smal steekwapen in zijn linkerhand. Hij oogt jong, heeft een donkere huidskleur en droeg zijn zwarte haar in korte ‘dreads’ met lichtere plukken. Hij had een blauw Nike-jack, een zwarte Nike-broek en witte gympen aan en een zwarte schoudertas bij zich.

Mogelijk minderjarig

De jongen in het blauwe jack geldt als hoofdverdachte. Laat het weten als u een idee heeft wie of waar hij is. Maar de politie wil, omdat nog niet vaststaat wat er precies is gebeurd, ook van de ándere vier jongens de identiteit achterhalen.
Er rekening mee houdend dat de verdachten mogelijk minderjarig zijn, zijn ze onherkenbaar gemaakt. Hopelijk dat de kleding iemand iets zegt of wellicht de combinatie van de groep. Heeft u informatie over een of meer van de jongens, geef het door aan de politie.

Wie heeft informatie over het steekincident

Weet u wie de jonge man met het blauwe jack is, heeft u mogelijk iets gezien van het incident op de Blekerstraat of weet u wie een of meer van de andere verdachten zijn? Geef het a.u.b zo snel mogelijk door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar