Man (52) neergeschoten op Oudejaarsavond

De 52-jarige Henk Wolters werd dinsdagavond 31 december 2019 neergeschoten op de Buitengasthuisstraat in Zwolle. Voorbijgangers zagen rond 21.40 uur de zwaargewonde man op straat liggen. 

Ondanks toegesnelde hulpdiensten, overleed het slachtoffer ter plekke aan zijn verwondingen. Het is onduidelijk door wie en waarom Wolters is neergeschoten.

Harde knallen

Politieonderzoek Buitengasthuisstraat Preloader
Politieonderzoek Buitengasthuisstraat
Politieonderzoek Buitengasthuisstraat Preloader

Op basis van sporenonderzoek en getuigenverklaringen vermoedt de politie dat Wolters al om 20.12 uur is neergeschoten. Buurtbewoners hoorden namelijk harde knallen in de omgeving, maar vanwege Oudjaar zijn die waarschijnlijk niet als schoten herkend.
De recherche komt graag met iedereen in contact die voor, tijdens of na dat tijdstip iets verdachts heeft gezien. 

Informatie over Henk Wolters

Henk Wolters Preloader
Henk Wolters
Henk Wolters Preloader

De politie probeert momenteel zo goed mogelijk te reconstrueren wat Henk Wolters die dinsdag heeft gedaan. Wat bekend is, is dat het slachtoffer een feest had bezocht en rond 20.10 uur arriveerde op de Buitengasthuisstraat.
Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Heeft u Henk Wolters bijvoorbeeld nog kort voor zijn overlijden gezien of gesproken of weet u met wie hij mogelijk een conflict had? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Uw beelden uploaden

Woont u in de omgeving van de Buitengasthuisstraat en beschikt u over bewakings- of dashcambeelden? Upload uw beelden alstublieft via het tipformulier.

Help de politie

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. U kunt uw informatie ook vertrouwelijk delen met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

U kunt via onderstaande link een bericht sturen aan de nabestaanden van Henk Wolters.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar