Man en vrouw overvallen 81-jarige vrouw ’s nachts in haar woning

In de nacht van vrijdag 17 april op zaterdag 18 april werd in de Alexander Idenburgstraat in Roermond een weduwe ruw gewekt door twee overvallers. Een man en een vrouw stonden met messen naast haar bed.

Terwijl de vrouwelijke overvaller het bejaarde slachtoffer bleef bedreigen, ging de man elders in huis op zoek naar kostbaarheden. Uiteindelijk lieten ze de 81-jarige vrouw vastgebonden achter.

update
teaser-date

20-10-2020 20:37

De politie heeft op dinsdag 13 oktober 2020 een verdachte aangehouden. Ook heeft de politie inmiddels een blauwe Renault Talisman in beslag genomen. De auto stond op 27 mei geparkeerd op de Karnebeekstraat in Heerlen. De Renault was voorzien van een vals kenteken. 

De auto blijkt tussen Oudjaar en 27 februari 2020 te zijn gestolen vanaf de Jacob van Lennepkade in Amsterdam. Het originele kenteken is KD-326-N.

Heeft u deze auto tussen 27 februari en 27 mei ergens gezien of weet u wie er destijds in reed? Geef het alstublieft door.

Signalementen

De twee overvallers waren in het zwart gekleed, droegen handschoenen en hadden gezichtsbedekking voor. De man is slank en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. De vrouwelijke mededader heeft een normaal postuur en is kleiner, zo’n 1.65 meter. Beiden spraken Nederlands met een buitenlands accent.

Speurhond

Direct na de overval heeft de politie een speurhond ingezet. Deze leidde de rechercheurs naar de parkeerplaats van een kringloopwinkel aan de Keulsebaan, zo’n 200 meter van de woning van het slachtoffer. Vermoedelijk hadden de overvallers daar een auto geparkeerd staan. 

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden van de kringloopwinkel lijken inderdaad de verdachten te zien. Bovendien blijkt daaruit dat mogelijk nog een derde verdachte bij de overval betrokken was: een man met een stevig postuur.
Het drietal heeft waarschijnlijk een gat geknipt in een hek vlakbij de kringloopwinkel en is via een braakliggend terrein naar de achterkant van de woning van het slachtoffer gelopen. Daar zijn ze vervolgens via de schutting in de tuin geraakt en hebben ze de achterdeur geforceerd om binnen te komen.

Auto

De verdachten reden vermoedelijk in een sedanmodel auto met opvallende velgen. Helaas is het kenteken op de bewakingsbeelden niet te lezen. Na de overval zijn ze, vanaf het parkeerterrein van de kringloopwinkel, linksaf geslagen en vervolgens de Keulsebaan op gereden in de richting van Poortereind. 

Buit

De buit bestaat uit een groot aantal unieke en waardevolle sieraden. Gelukkig zijn er foto's van een aantal van de gestolen exemplaren. De politie hoopt dat deze herkend worden. Mogelijk zijn de sieraden ergens te koop aangeboden.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de woningoverval hebben gepleegd?
  • Wie (her)kent de verdachten op de camerabeelden? 
  • Wie heeft (een aantal van) de sieraden aangeboden gezien?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Wilt u de inmiddels 82-jarige vrouw een bericht sturen, gebruik de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar