Man neemt geld op dat door WhatsApp-fraude is buitgemaakt

Gemiddeld zevenhonderd aangiftes per week worden in Nederland gedaan van ‘vriend-in-nood’-fraude. Deze vorm van oplichting overkwam in juni van dit jaar ook een 60-jarige vrouw uit de provincie Zeeland.

update
teaser-date

20-10-2020 20:34

Er kwamen maar liefst 16 tips binnen: bedankt! Hierbij zijn ook mogelijke namen genoemd. Het onderzoek is mede dankzij u in volle gang.

Fragmenten WhatsApp-gesprek Preloader
Fragmenten WhatsApp-gesprek
Fragmenten WhatsApp-gesprek Preloader

“Nieuw toestel”

Het slachtoffer kreeg een WhatsApp-bericht van iemand die zich voordeed als haar volwassen zoon. Hij zou net een nieuw toestel en telefoonnummer hebben, waardoor hij een dringende betaling niet kon voldoen.

Geld opgenomen in Eindhoven

Hoewel mevrouw aanvankelijk argwaan had, heeft ze zich helaas ertoe laten bewegen een bedrag van € 750 over te maken, via een Tikkie en zogenaamd naar een webshop.
Uit onderzoek blijkt dat dat geld vrijwel direct naar weer een andere rekening is overgeboekt. Nog diezelfde avond, 21 juni 2020, werd het bedrag opgenomen bij een geldautomaat aan de Markt in Eindhoven.

Wie herkent de pinner?

Van de man die pinde, rond 23.15 uur die zondagavond op de Markt, zijn er bewakingsbeelden. Geef het door als u weet wie hij is. Ook als u een idee heeft wie achter de fraude kan zitten, hoort de politie dat graag van u.

Steun het slachtoffer

Om de 60-jarige Zeeuwse een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Help de politie

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar