Man wordt gewelddadig omdat hij bij gokkast weg moet

De eigenares van een café aan de Nassaukade in Amsterdam kreeg harde klappen van een bezoeker, net na twaalven in de nacht van 15 op 16 september. De reden daarvoor was dat de man er nog niet aan toe was om afscheid te nemen van de gokkast waarop hij speelde.

Volgens de coronaregels destijds moest het café om middernacht dicht. De man bij de gokkast weigerde te vertrekken toen hem dat werd gevraagd. Hij had er net aardig wat geld in gestopt, zei hij, en wilde doorspelen.

update
teaser-date

03-05-2022 20:28

Ondanks de veertien tips die binnenkwamen, is nog niet bekend wie de man op de beelden is. Heeft u alsnog een idee, neem alstublieft contact op met de politie.

Ontploft

Uiteindelijk besloot de eigenares om in te grijpen. Ze drukte op de ‘uitbetalen’-knop, zodat de man zijn inleg kon terugpakken en ermee vertrekken. In plaats daarvan ontplofte hij.
De man begon direct te slaan en raakte het slachtoffer een aantal keren flink. Ook een toeriste die nog in de zaak was kreeg een mep. Opvallend genoeg sloeg de dader niet op de vlucht, maar nam hij in eerste instantie ‘gewoon’ weer plaats bij de gokkast.

Kenmerken dader

Pas toen hij doorkreeg dat het slachtoffer de politie aan de telefoon had, pakte de agressieve man zijn geld bij elkaar en vertrok hij. Op weg naar buiten schreeuwde hij nog een aantal ernstige bedreigingen.
De dader lijkt rond 50 jaar oud en heeft een getinte huidskleur. Die woensdagavond droeg hij een donkerkleurige hoody met op de mouwen een witte opdruk. Wat de twee vrouwen opviel, is dat hij acne-littekens op zijn wangen heeft.

Mogelijk zegt de hoody van de man iemand iets Preloader
Mogelijk zegt de hoody van de man iemand iets
Mogelijk zegt de hoody van de man iemand iets Preloader

Ribben gekneusd

Het slachtoffer had veel pijn en kon nog maar heel moeilijk ademhalen. In het ziekenhuis zou blijken dat aan één kant bijna al haar ribben gekneusd waren. Ze heeft een tijd niet kunnen werken, maar inmiddels gaat het weer goed met de vrouw.

Geef uw tip door

Naar eigen zeggen is de man in het verleden, toen de zaak in andere handen was, al veel vaker in het café aan de Nassaukade geweest. Mogelijk zegt dat iemand iets in combinatie met zijn signalement.
Weet of vermoedt u iets over de dader en/of herkent u hem aan de hand van de camerabeelden? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar