Mogelijk één groep daders achter snelkraken elektronicawinkels

De politie vermoedt dat één dadergroep, mogelijk in wisselende samenstellingen, achter vier snelkraken op BCC-filialen zit. Sinds september 2021 waren zulke elektronicazaken het doelwit in Breda, Veghel, Oostburg en in maart dit jaar Bergen op Zoom.

Bij alle vier de inbraken was sprake van dezelfde werkwijze: de daders drongen met veel kabaal de winkel binnen en gristen binnen een paar minuten zo veel mee als ze konden dragen. Dat ging met name om relatief dure artikelen als smartphones, tablets en laptops.

De drie daders die in Breda toesloegen Preloader
De drie daders die in Breda toesloegen
De drie daders die in Breda toesloegen Preloader

Veel camerabeelden

Van de vier incidenten zijn camerabeelden veiliggesteld. De politie hoopt dat u wilt meedenken en het meldt als u één of meer personen herkent. Het gaat om drie snelkraken in de provincie Noord-Brabant en één in Oostburg, in de Zeeuwse gemeente Sluis.
Laatstgenoemde inbraak was in de nacht van 18 op 19 februari 2022. Andere vonden plaats in de nacht van 13 op 14 september 2021 in Breda en in de nacht van 17 op 18 februari dit jaar in Veghel. De meest recente snelkraak was die in Bergen op Zoom in de vroege ochtend van 18 maart.

Belangrijke details

Rond de tijd van de inbraak in Breda verscheen een kleine auto op beeld die mogelijk met de daders te maken heeft. Dat zou om een Toyota Aygo kunnen gaan of een model dat daarop lijkt.
Het zijn dit soort details die hopelijk tot een doorbraak kunnen leiden in het onderzoek. Zo draagt een van de daders in Bergen op Zoom hoge, rood-bruine schoenen met een dikke, witte zool. Ook lijkt die nacht een van de daders zich te hebben bezeerd. Op een opname die een getuige wist te maken, lijkt hij na de inbraak mank te lopen.

Eén man zonder gezichtsbedekking

Het lijkt tamelijk zeker dat één bepaalde verdachte bij drie van de snelkraken door camera’s is vastgelegd. Hij is in Veghel, Breda en Oostbrug vermoedelijk de enige dader die zijn gezicht niet had bedekt.
Deze man wordt tussen 25 en 30 jaar oud geschat en tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Hij heeft een slank postuur, een licht getinte huidskleur en donker haar. U ziet hem op de bewakingsbeelden elders op deze pagina. Weet of vermoedt u iets over deze man, laat het weten.

Deel uw informatie

Het is niet waarschijnlijk dat de daders alle buitgemaakte spullen zelf hebben gehouden. Neem alstublieft contact op als u weet waar hun buit mogelijk te koop aangeboden wordt of is geweest.
Denkt u iemand te herkennen op de bewakingsbeelden, dan komt de politie heel graag met u in contact. Ook als u iets vermoedt over de Toyota Aygo die in Breda werd gefilmd en/of over een mogelijke blessure die een verdachte in Bergen op Zoom opliep, hoort de politie graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar